Srdjan Vrancic / CROPIX
LOVRENU MALI IZGLEDI

'Cijeli život sanjam ovakav turnir, propuštanje Eura prihvatit ću s mukom u srcu'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 28. svibanj 2012. 00:28

U nedjelju navečer ostala je samo teorija kao najsnažnija nada. Za Dejana Lovrena se znalo da nema šanse biti fit za prvu utakmicu s Irskom, 10. lipnja, ali ovog trenutka je sasvim izvjesno da nema šanse biti potpuno spreman za Euro!

Igrač koji se teže ozlijedio (istegnut ligament gležnja) prije točno mjesec dana, koji je dva i pol tjedna nosio gips, a gležanj (neizbježno) ga boli već nakon pravocrtnog trčkaranja, previše riskira bude li požurivao povratak na teren.

- Ne mogu vam ništa reći, pokušajte me razumjeti - kazao nam je Lovren, kojeg smo u nedjelju kontaktirali u Bad Tatzmannsdorfu.

-Noga je O.K., čvrsta, ali još ima boli. Činim apsolutno sve što je u mojoj moći da pobijedim vrijeme, cijeli sam život sanjao ovakav turnir s Hrvatskom, sve sam u karijeri podredio doživljaju nečeg kao što je ovih mjesec dana priprema i Euro. Jako mi je teško to što mi se ovo događa, ne znam gdje sam se zamjerio sreći, ali neću se predati dok god ima šanse.

Lovren je svjestan da unatoč ogromnoj želji, kao i izbornikovoj koji ga čeka 'do kraja’, reprezentacija ne može biti opterećena velikim rizicima i dvojbama glede igrača. Pogotovo braniča koje očekuju težak dvoboj s ponajboljim i fizički moćnim napadačima Europe.

- Razgovarat ću s liječnicima i izbornikom, moramo biti svi na čistu u kojem realno stanju mogu biti za deset dana. Ne bude li sigurnosti da bih bio 100% spreman, moram biti pošten prema sebi, izborniku, reprezentaciji i suigračima, pogotovo onima koji eventualno ovise o mom odlasku, i s mukom u srcu prihvatiti da ću propustiti Euro -kazao nam je s prilično fatalizma, ali i dozom tuge koju Lovren teško može skriti.

Sve nas to, dakle, upućuje na siguran prvi veći gubitak vatrene ekspedicije za Euro 2012. Kad su pak stigle vijesti iz Bad Tatzmannsdorfa o Šimunićevoj ozljedi (srećom, lakše prirode), definitivno je postalo jasno da Hrvatska za kontinentalnu smotru ima ozbiljan problem s centralnim braničima.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 20:42