Srdjan Vrancic / CROPIX
GOLIJADA VATRENIH

Osam strijelaca za osam pogodaka protiv austrijskog niželigaša Marsch Neuberga

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. svibanj 2012. 22:25

Hrvatska je Neubergu, malom mjestu u Južnom Gradišću, dočekana svećano, s limenom glazbom i golemom ljubavlju mještana, mnogi su iz ovog i susjednih krajeva stigli u kockastim dresovima. Natiskalo ih se oko terena 3.000. Lokalni klub, drugi u ligi Burgenland (Gradišće), što je četvrti rang natjecanja, trudio se pružiti čim bolji otpor, ali domaći dečki s pivskim trbusima i olovnih nogu, lipsali su pokraj Bilićevih pulena.

Zgodna provjera, da se reprezentativci rastrče, korisna utakmica da se “presječe” serijal treninga, a golijadom i dodatno podigne raspoloženje. Iako je pogodaka, prema šansama, trebalo biti i više.

Izbornik je od starta aktivirao najjaču postavu, za razliku od viđenog na treninzima s Rakitićem uz Modrića u sredini terena, bez klasičnog defenzivnog veznjaka.

Za početak prilike su promašivane; Schildenfeld glavom nakon kornera, Mandžukić nogom na dodavanje Jelavića, Modrić slabim udarcem na Srnin pas, da bi u 18. minuti niz pogodaka otvorio Vedran Ćorluka. Modrić je ubacio s lijeve strane, on “poletio” i glavom u padu zabio u “malu mrežicu”. Nakon kornera.

Prije drugog pogotka nova “mjerica” loših pokušaja, Mandžukića (zapucavao zicere iz blizine, istaknuo se i golman!) Jelavića, Vide...

Nisu domaćini bili totalno inferiorni, motiv ih je tjerao, u 30. minuti Brazilac Vagner uputio je oštar udarac pokraj gola. U 34. Darijo Srna iz slobodnog udarca pogađa desnu vratarevu stranu za 2:0. Prekršaj je bio na Rakitiću. Nikica Jelavić u 39. minuti zabio je treći, primio je loptu sam pred golom i poslao je pokraj Kirnbauera. Minutu kasnije Srna šalje sjajno u for, Perišić je također “oči u oči” s čuvarem mreže i gura uz vratnicu.

U drugom dijelu istrčala je posve nova ekipa, u nedostatku defenzivaca s trojicom u posljednjem redu i Dujmovićem u ulozi libera. I domaćin je totalno promijenio sastav uvevši i nekoliko jednokratno angažiranih momaka iz obližnjih rivala. Danijel Pranjić zatresao je mrežu iz daljine u 53. minuti, radilo se o “karambolu”, golman je ostao na pogrešnoj nozi. U 59. minuti super udarac Kalinića s ruba kaznenog prostora za 6:0, u završnici utakmice nije iskoristio mat-poziciju. Sedmi je djelo Nike Kranjčara iz slobodnog udarca, a u 76. minuti Marsch Neuberg je počeo braniti čast. Badelj je skrivio kazneni udarac, točan s bijele točke bio je Matthias Novak, da bi u 88. Thomas Schwarz izvrsno pogodio od desne vratnice. Konačan rezultat postavio je Vukojević u 90. nakon duplog pasa s Iličevićem.

Posljednji zvižduk suca aktivirao je bujicu navijača koja se sručila prema hrvatskim reprezentativcima u potrazi za autogramima. Sjajan nogometni ugođaj, uz kobasice i pivo, pozitivan i ugodan kakvih u Hrvatskoj itekako nedostaje.

SV MARSCH NEUBERG 2



HRVATSKA 8

NEUBERG Lokalni stadion. Gledatelja 3.000.

STRIJELCI: 0:1 - Ćorluka (18), 0:2 - Srna (34), 0:3 - Jelavić (39), 0:4 - Perišić (40), 0:5 - Pranjić (53), 0:6 - Kalinić (59), 0:7 - Kranjčar (72), 1:7 - M. Novak (76-11m), 2:7 - Schwarz (88), 2:8 - Vukojević (90).

SV MARSCH NEUBERG: Kirnbauer - Prisching, Takacs, Ressner, Oswald - Konrad, G. Novak, Kovacsitz, Kovačec - Liber, Vagner. Drugo poluvrijeme: Kirnbauer (od 61. Dietrich) - Kroboth, Glösl, Glatz, Janits (od 69. Wagner) - Schwarz, Faszl, Krenn, Marth - Golenja, M. Novak. TRENER: Andreas Konrad.

HRVATSKA: Pletikosa (od 30. Subašić) - Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić - Srna, Rakitić, Modrić, Perišić - Jelavić, Mandžukić. Drugo poluvrijeme: Subašić (od 60. Kelava) - Vrsaljko, Dujmović, Pranjić - Iličević, Vukojević, Badelj, Kranjčar - Eduardo, Kalinić, Olić. IZBORNIK: Slaven Bilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 22:31