Paun Paunovic / CROPIX
HAJDUKOVCI SPREMNI

Caktaš uoči derbija: 'Bit će 2:1 za nas, ja ću zabiti jedan gol, a drugi može bilo tko!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. veljača 2013. 15:40

Veliki hrvatski derbi Hajduk – Dinamo (nedjelja, 18 sati) danas su na Poljudu najavili vratar "bijelih" Goran Blažević i veznjak Mijo Caktaš. Obojici, kao i većini hajdukovaca, bit će to prvi poljudski derbi s Dinamom.

- O derbiju se priča već danima, mogu samo ponoviti da jedva čekam prvi put iskusiti kako je igrati protiv Dinama na Poljudu. Bit će to prava poslastica za navijače i za nas – najavljuje Blažević.

Blažević će ispred sebe imati obranu s kojom će surađivati prvi put, stoperski par će vjerojatno činiti Antonio Milić i Zoran Nižić.

- Iskreno, još ni ne znam tko će biti u obrani. Uvijek je problem kad se mijenja obrana, kad nismo toliko uigrani. No, i dosad je bilo promjena, Maloča već duže vrijeme ne može igrati. Ako cijela momčad bude disciplinirano igrala obranu, onda ne bi trebalo biti problema.

Vratar "bijelih" cijeni "modre" napadače, ali nikoga se ne pribojava.

- Ne plašim se nikoga. Sve su to dobri napadači, opasni su ako im se ostavi puno prostora, zato ih treba čuvati. Nadam se da ćemo imati i malo sreće, da ću imati svoj dan i braniti dobro.

Za razliku od većine suigrača, Blažević se nije upuštao u prognoze.

- Ne bih se bavio predviđanjima, ali siguran sam da ćemo pobijediti ako nam se poklopi dobra večer i da ne podlegnemo pritisku, jer do sada smo imali slučajeva da kad se nešto od nas očekuje mi podbacimo. Nadam se da smo sazreli i da ćemo ispuniti očekivanja – kaže Blažević.

Poslije vratara "bijelih" Caktaš je također kazao kako je najvažnije da se on i njegovi suigrači ne prepadnu. Dugopoljac je, uz Gigu Vukovića, sa šest golova najbolji Hajdukov strijelac u HNL-u, no nije zabio još od listopada.

- Eto, odavno nisam dao gol, baš bi bilo lipo da ga zabijem sad u derbiju. Uvijek mi je želja bila igrati na Poljudu protiv Dinama, jedva čekam da to i ostvarim. Neka bude 2:1 za nas, tako da ja konačno zabijem jedan gol, drugoga može bilo tko.

Na takav rezultat nije se bunio ni vratar Blažević, nema veze što bi to značilo da će primiti gol.

- Ma, neka primim gol i s centra, samo da pobijedimo – pokazao je Blažević koliko želi pobjedu "bijelih" u derbiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:10