Željko Hajdinjak / Cropix
VARAŽDINSKE BIZARNOSTI

Čak 13 mjeseci nisu dobili plaću, a predsjednik kaže: 'Štrajkaju, a imaju jedan bod!'

Nevjerojatno, osvojili su jedan jedini bod, a oni štrajkaju! Svatko tko ne misli trenirati i igrati, može si slobodno doći po ispisnicu! - bila je prva reakcija Zlatka Horvata
Piše: Nenad KovačićObjavljeno: 21. listopad 2011. 11:14

Prema očekivanjima, klupskim čelnicima nikako nije 'sjeo' kratkotrajni štrajk prvotimaca. Predsjednik Zlatko Horvat na prvu je reagirao oštro...

- Nevjerojatno, osvojili su jedan jedini bod, a oni štrajkaju! Svatko tko ne misli trenirati i igrati, može si slobodno doći po ispisnicu!

Trenutak kasnije ipak je ublažio tenzije.

- Nisam za radikalne mjere, vjerujem da će ubuduće razum pobijediti. Odnosno, vjerujem čvrsto u direktora Ivankovića i sportskog direktora ujedno i trenera Janžeka, vjerujem da će znati homogenizirati momčad i nadvladati negativno ozračje. Jer činimo sve da dobiju barem nekakav novac, samo što to ne ide preko noći.

Direktor Zlatko Ivanković bira riječi, pokušava pronaći kompromis, mirno rješenje.

- Uvažavamo činjenicu da igrači nisu plaćeni, no isto tako nisu oni ti koji će diktirati pravila funkcioniranja kluba. Svaki igrač ima pravo otići ukoliko ne želi biti u klubu, ima pravo raskida ugovora, no nema pravo ne raditi. Iz jednog vrlo jednostavnog razloga; ako nisu dobili novac danas, dobit će ga sutra, no sutra više neće moći nadoknaditi propušteni trening danas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 10:42