Željko Hajdinjak / Cropix
VODA DOŠLA DO GRLA

Varaždinci štrajkali samo jedno jutro! Protiv Osijeka ipak u punom sastavu

Piše: Luka ŠpacObjavljeno: 20. listopad 2011. 13:51

U 16 sati igrači Varaždina prekinuli su štrajk i nastavili trenirati. Protiv Osijeka ipak neće igrati juniori...

VARAŽDIN - Situacija u varaždinskom nogometnom prvoligašu došla je do usijanja. Igrači kluba koji plaću nisu dobili točno godinu dana odlučili su danas da više neće trenirati dok im se ne isplati barem dio dugova. U subotu protiv Osijeka bi tako mogli nastupiti juniori.

Igrači ističu da je voda došla do grla već odavno i da se sve teže održavaju na površini uz pomoć obitelji i prijatelji koji su njihovi financijeri u proteklih godinu dana.

- Teška je ovo situacija. Cijelih dvanaest mjeseci nismo dobili plaće. Voda je došla do grla i moramo nešto učiniti. Nećemo trenirati dok se barem nešto isplati. Samo čekam da mi država pokuca na vrata jer moram platiti doprinose, a od čega? - ističe vratar NK Varaždina Saša Dreven.

U klubu su svjesni situacije koja se stalno ponavlja, ali direktor kluba Zlatko Ivanković ne vidi opravdanje za štrajk.

- Ovo je sportski neodgovorno od igrača, jer teško je nadoknaditi trening. Ako igrači ne dođu na popodnevni trening u Osijeku ćemo igrati s juniorima - ističe direktor kluba Zlatko Ivanković, brat puno poznatijeg nogometnog trenera Branka.

Sa svojim direktorom slaže se i predsjednik kluba, inače zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat koji se natječe na prijevremenim izborima za gradonačelnika Varaždina.

- Štrajk je bedastoća i time igrači sami sebi rade štetu. Ne znam što time žele postići. Nije da im netko ne želi platiti nego novca jednostavno nema i treba ga nabaviti. I Uprava radi upravo na tome. U sljedećih sedam dana ćemo isplatiti barem dvije ili tri plaće - rekao nam je Horvat.

Zbog teške financijske situacije klub je u protekla tri mjeseca napustila gotovo cijela prošlogodišnja prva postava. Klub je već jednom nogom u drugoj ligi sa osvojenim tek jednim bodom u jedanaest odigranih prvenstvenih kola, a na klupi sjedi već treći trener ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 06:21