Drago Sopta/Cropix
PROMJENE U DINAMU

Čačić ukida Jurčićev romb, Tomečak i Kovačić postaju glavni igrači modrog proljeća!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. prosinac 2011. 12:39

Teško se u Maksimiru probiti do ikakve službene informacije, ne može se niti do trenera Ante Čačića. Oko svega je zavjesa tajnovitosti, sve što se i uspije saznati ima etiketu 'neslužbeno’. Trener je na predstavljanju rekao što je imao, kako bi želio da njegov Dinamo izgleda na proljeće, ali dalje od toga nije išao, o konkretnim potezima nije pričao.

- Dinamo nije harmonična momčad, da bi stvorio napadačku igru, moraš imati igrače za to. Dinamu, između ostaloga, nedostaju krila, koja će ulaziti u sredinu, koja će stvarati šanse i zabijati, kazao je Ante Čačić.

Što će, dakle, u igri promijeniti Čačić, u odnosu na ono što je igrao Dinamo pod Jurčićevom palicom. Možemo samo nagađati, jer trener se još ne ogalašava, ali sigurno je kao dan da će čuveni Krunin 'romb’ otići u povijest, da će taj sustav koji većini igrača nije odgovarao, biti arhiviran. Štoviše, niti igrač, kojemu je romb trebao najviše pogodovati, Sammir, nije u njemu izgledao dobro, a patila je čitava momčad. Puno je izglednije da će se Čačić vratiti onome 4-2-3-1, ili 4-1-4-1 sustavu, koji će se, vjerojatno, na kraju pretvarati u 4-3-3. No, nisu toliko bitni sustavi, nego igrači koje će koristiti Čačić, a ako već Dinamo nema harmoniju i, po Kužeu, prave igrače za vrhunsku napadačku igru, morat će se krpati s ovima koje ima. Zato se može očekivati da će novi trener 'reanimirati’ Ivana Tomečaka, koji bi tako u kombinaciji s Vrsaljkom trebao tvoriti 'eksplozivnu’ desnu stranu.

Related content

Tako bi Tomečak možda mogao biti novitet u Dinamovoj igri, morao bi napokon dobiti veću minutažu, jer Dinamo boljega nema. Ovo bi moglo biti proljeće njegove istine, vrijeme da pokaže je li ili nije za najvišu razinu. Još veću ulogu i prinos napadačkoj igri očekuje se od Matea Kovačića. Ne uspije li Sammir podići svoju formu, Kovačić bi trebao postati glavni Dinamov igrač, vođa.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:26