Srđan Vrančić/CROPIX
UPITNA BUDUĆNOST?

Čačić je preživio Mamićev bijes, ali su odnosi nakon tri uzastopne nule bitno zahladili!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. listopad 2012. 11:07

Sigurno ste vidjeli ili pročitali kako se prije ogleda Dinama i PSG-a sportski direktor Zoran Mamić okomio na trenera Čačića zbog sastava koji je istrčao na maksimirski travnjak. Mlađi Mamić je kazao kako je ta postava predefenzivna. Pred kraj utakmice stariji brat Zdravko je bio ljut na Čačića što je uveo Alena Halilovića u sudačkoj nadoknadi, rekao je da bi ga on uveo prije, ali eto, on je izvršni predsjednik, a ne trener.

Nekih prijašnjih godina sve bi bilo jasno nakon takvih rečenica, poglavito Zdravka Mamića. Drugi dan tražio bi se novi trener. Kad smo jučer stigli u restoran Domagoj na Sveticama, lokalni ljubitelji nogometa i plave boje već su nam govorili: “Čačić je bivši.” Bilo je i “dobro informiranih” izvora koji su tvrdili da se već sprema sastanak Izvršnog odbora koji će presuditi treneru.

Trener je ipak ostao “živ”. Preživio je i ovo. Ništa od zlokobnih najava, Čačić ostaje u sedlu. Njegova trenerske sudbina nije upitna! Odnos Mamića, posebice Zdravka i Ante Čačića je specifičan. Vjerojatno ni sam izvršni predsjednik nije očekivao da će tako dugo ostati ne trenerskoj klupi. Čačić se sam predložio za trenera na sastanku s Mamićem, ovaj je to prihvatio, ali je već tada razmišljao o nekom drugom, većem imenu.

Čačić je i lukav trener. Zna da je prošle godine Krunoslav Jurčić odletio nakon onoga katastrofalnog poraza od Lyona 1:7. Mamić nije mogao otrpjeti tu sramotu. On ne želi da mu se dogodi takav kiks, pa igra njegove momčadi u Ligi prvaka izgleda kao da mu je osnovni cilj primiti manje golova od Krune Jurčića. Ne želi nigdje doživjeti debakl kako izvršni predsjednik ne bi imao “štofa” za pisanje otkaza.

Upravo ti mogući visoki porazi u ove tri utakmice do kraja Lige prvaka najveća su potencijalna opasnost za Čačića. U HNL-u će rijetko kiksati, a čak da se to i dogodi, svi znamo da nije bitno jer će Modri opet biti prvaci. Zato se samo mora čuvati neke katastrofe na uzvratima protiv PSG-a i Porta, te u domaćoj utakmici s Dynamom iz Kijeva. Odnosi na relaciji Mamići - Čačić nakon tri uzastopne “nule” u Ligi prvaka su zahladili, ali ne u toj mjeri da bi Čačić danas strahovao od otkaza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:36