JAKA KONKURENCIJA

Brezovec u četiri kola od pojačanja do gledatelja: 'Vaha mi ne govori zašto ne igram...'

Na meni je da se trudim, te da na svakoj utakmici na kojoj dobijem priliku pružim maksimum. Kao što sam dao na one tri koje sam igrao - rekao je Josip Brezovec
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. travanj 2011. 20:17

Josip Brezovec zasjao je kao najsjajnija zvijezda kad je došao u Dinamo. Odmah je etiketiran pojačanjem, u prvih jedanaest bio je na prve tri proljetne utakmice s Karlovcem, Slavenom Belupom i Cibalijom. A onda je uslijedilo bolno prizemljenje. U derbiju s Hajdukom nije ulazio, bio je na klupi za pričuve, isti status imao je i na utakmici sa Zagrebom, a na Kup ogledu s Koprivničancima lansiran je na tribinu! U posljednjoj utakmici s Lokomotivom ušao je u igru posljednjih osam minuta umjesto Rukavine. Što se dogodilo, zašto ste ispali iz prvog plana?

- Iskreno, ne znam! Na meni je da se trudim, te da na svakoj utakmici na kojoj dobijem priliku pružim maksimum. Kao što sam dao na one tri koje sam igrao. Trener odlučuje tko će igrati i ja tu više nemam što dodati.

Pitamo je li mu Vaha nešto rekao zašto više ne igra i zašto je pao u drugi plan?

- Ne, trener mi ništa nije rekao. Znam da je jaka konkurencija. Na poziciji defenzivnog veznog Milan Badelj je iznad nas ostalih, skidam mu kapu, prava je igračina. Za jedno mjesto konkuriramo četvorica, Ademi, Calello, Chago i ja. Svatko od nas ima neke prednosti i nedostatke, trener zna kad mu koji treba, pa nas rotira.

Pričao nam je Brezovec kako će Dinamo nakon ljetnih priprema 'eksplodirati'.

- Vidjet ćete da ćemo u Europi napraviti veliko iznenađenje! A do kraja prvenstva želimo pobijediti u svim utakmicama. To nam je cilj i podloga za Europu. Ovoga proljeća imali smo samo jedan kiks koji nam se nije smio dogoditi, govorim o prvenstvenoj utakmici sa Slavenom Belupom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:30