Ronald Goršić/CROPIX
OČAJAN PROTOKOL

Brbić ljut na Dinamo i HNS: 'Migliorea slave kao heroja, a Šuker nas je pozdravio u liftu!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. srpanj 2013. 15:13

Superkup još nije arhiviran, u Hajduku imaju određenih primjedbi. Premda neće pisati pismo da svoje primjedbe službeno uobliče i protokoliraju, ipak se dade razabrati određena doza nezadovoljstva i grintanja:

- Nedostajalo je pravog protokola za jednu tako službenu i nadasve svečanu utakmicu koja nije stvar samo domaćina Dinama, nego je to Superkup na razini Hrvatskog nogometnog saveza, zar ne? Naš zajednički Superkup! - kaže nam predsjednik uprave "bijelih" Marin Brbić.

U Poljudu smatraju kako ih je trebalo službeno dočekati i pozdraviti, dati određenu važnost koju nose finalne utakmice, jer to nije samo obična prvenstvena utakmica.

- Pozdravili se jesmo, ako se u to računa da sam se rukovao sa Davorom Šukerom u liftu. Ne treba pompa, ali malo više pozornosti i protokola ne bi škodilo – smatra Brbić.

U loži, pri vrhu stadiona u Maksimiru, bili su - razdvojeni, Dinamo i predstavnici HNS-a u "svojim" odajama, Hajduk do njih, ali ipak sa strane.

- Trebalo bi to malo drugačije organizirati, finale je zajednička svetkovina HNS-a – smatraju "bijeli".

Kako je s dijeljenjem utrška? Odakle Dinamu pravo da cijene ulaznica formira sa smiješnih 5, 10 i 15 kuna, pitali smo.

- To je doista pravo domaćina, utržak, kao i trošak organizacije pada na leđa domaćina, a organizator je prvak. Tako je regulirano. Nama kao gostu dužni su platiti jedno hotelsko noćenje - objasnio nam je Brbić.

Ima još. Još jedna packa, "peceta":

- Neshvatljivo mi je da se u suštini "unfair" ponašanje vratara Dinama Migliorea tretira kao čin junaštva!? Na stranu što ga je sudac trebao upozoriti, te napokon i žuti karton mu pokazati, čudno mi je da je u medijima i uokolo Migliore tretiran kao simpatični mangup i pobjednik!? A takvo ponašanje Dinamova vratara koji je provocirao naše pucače zapravo je kažnjivo i nesportsko je. Izvrnuta logika. Ni riječi da se Migliore zapravo ponio kako ne bi i nije smio..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:26