NE RAČUNA NA NJIH

Hajduk želi prodati Vukovića, Blaževića i Maloču, a Tudor im ne da igrati!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. srpanj 2013. 14:04

Što se događa s Hajdukovim tercetom najboljih igrača iz prošle sezone? Ivan Vuković i vratar Goran Blažević ostali su u Splitu, nisu putovali ni na utakmicu Superkupa, dok je Mario Maloča dvoboj promatrao s klupe. Jasno je i dobro poznato da Hajduk želi prodati taj tercet, da su sva trojica ovog ljeta u transfernom izlogu, ali u ovom slučaju primjerenije je kazati kako se tercet nalazi “u skladištu, a ne u izlogu”.

Tudor je još na pripremama u Sloveniji pokazao s kojom će momčadi krenuti u novu sezonu. Igrače koji se nalaze u prodajnom izlogu stavio je u drugi plan, pa su tako Maloča, Blažević i Vuković pripremne dvoboje uglavnom igrali u pričuvnoj momčadi. Razvidno je bilo nakon povratka s Pohorja, što smo uostalom i najavili, da terceta iskusnih neće biti u dvoboju Superkupa. I nije to detalj za široku temu kada bi sva trojica imali već spremne transfere. Ali, takvi poslovi su negdje daleko na horizontu. Možda u konačnici i stignu do Poljuda, ali moguće je da ovoga ljeta i ne dođe do realizacije. Međutim, Hajduku nužno trebaju sredstva od prodaje igrača, jer nikada kao ovoga ljeta Bijeli su ovisni o transferima.

Prošlo ljeto bilo je vrlo slično današnjem. Hajduk je imperativno tražio prodaju Anasa Sharbinija koji također nije igrao, čak štoviše, nije bio ni na pripremama Hajduka. Uspjeli su Bijeli transferirati mlađeg Sharbinija unatoč činjenici da pet mjeseci nije bio u momčadi, a trener ga nije imao u planovima za sljedeću sezonu. Sharbini je u ljeto 2012. ulazio u zadnju godinu ugovora, isto kao što danas Maloča i Vuković imaju još jednu sezonu obveze s Hajdukom (Blažević do 2015.- nap. a.). Prije godinu dana Hajduk se spasio prodajom Anasa i Vukušića koji je sredinom kolovoza potpisao za Pescaru. Pritom je Brbić zamolio Vukušića, prekinuo njegovo oklijevanje u dvojbi otići u Pescaru ili ne jednom rečenicom: “Spasi klub, potpiši da ljudi dobiju plaće.” Slična je situacija i danas, s tom promjenom što se transferi veličine Anasa i Vukušića ne mogu realizirati. Za Blaževića Hajduk traži 500.000 eura, za Vukovića 1 milijun, a za Maloču 3,5 milijuna eura. Ali to su traženja, a ne realizirani poslovi. Koliko će u konačnici Bijeli utržiti, pokazat će nam najvjerojatnije kraj kolovoza.

Zašto kraj kolovoza lako je objasniti. Naime, osmi mjesec je pravi eldorado za Bijele...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 03:30