PRILIKA ZA OSVETU

Boniek donio Hrvatskoj najtežeg protivnika. Vatreni za Euro protiv Turske!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2011. 12:59

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u dvjema utakmicama dodatnih kvalifikija za plasman na Europsko prvenstvo protiv Turske, odlučio je ždrijeb u poljskom Krakovu...

Hrvatska je tako dobila priliku uzvratiti Turcima za traumatični poraz koji je od nje pretrpjela 20. lipnja 2008. godine u Beču, u četvrtfinalu posljednjeg Europskog prvenstva. Tada je Hrvatska povela golom Ivana Klasnića u 119. minuti, ali su Turci odmah nakon toga izjednačili, te boljim izvođenjem jedanaesteraca prošli u polufinale.

Prije toga je Hrvatska pobijedila Tursku na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996. godine s 1-0, dok su dvije prijateljske utakmice, u Sendaiju 1997. godine (1-1) i Zagrebu 2004. godine (2-2) završile bez pobjednika.

Ceduljica s imenom Turske bila je prva izvučena na ždrijebu, a odmah nakon nje je stigao i papir s imenom naše reprezentacije. To znači da će Turska u prvom ogledu biti domaćin, dok će se uzvratna utakmica odigrati u Hrvatskoj.

Bosna i Hercegovina opet će u dodatnim kvalifikacijama za veliko natjecanje igrati protiv Portugala, kao i prije dvije godine, kada pod vodstvom Miroslava Blaževića nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, jer su Portugalci pobijedili u oba susreta.

Estonija će u prvoj utakmici baraža biti domaćin Irskoj, a Češka Crnoj Gori. Prve utakmice na rasporedu su 11. i 12. studenog, a uzvrati 15. studenog.

Dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo, parovi:



Turska – Hrvatska

Estonija – Irska

Češka – Crna Gora

Bosna i Hercegovina - Portugal

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:25