Vojko Bašić/CROPIX
MERCATO NA POLJUDU

Blaževića žele Bologna i Torino, Lučić potpisao na četiri godine za Hajduk

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2013. 19:00

Talijanski mediji povezuju vratara Hajduka Gorana Blaževića s prvoligašima Bolognom i Torinom koji već neko vrijeme prate čuvara mreže 'bijelih'.

- Godi interes ta dva velika talijanska kluba - rekao je Blažević za talijanski nogometni portal 'Tutto Mercato Web'.

Blažević ne krije kako se jednog dana vidi na Apeninskom poluotoku.

- Volio bih igrati u Italiji. Vidjet ćemo što će biti - kazao je Blažević, a na pitanje o kontaktima s talijanskim klubovima odgovorio.

- Nije bilo direktnog kontakta, ali vidim se jednom u Italiji.

Talijani su Blaževića upitali i gdje bi radije u Torino ili Bolognu.

- Nemam favorita, to su dva velika kluba.

U Hajduku je Blažević od dolaska u posljednjih godinu i pol stekao potpunu afirmaciju.

- Ovdje se dobro osjećam. Dođe li ponuda razmotrit ću je zajedno s klubom.

Talijane je zanimalo i mišljenje Blaževića o dva hajdukovca koja se već prošle sezone otišla u Italiju, Josipu Radoševiću koji je prešao u Napoli i Anti Vukušiću koji je transferiran u Pescaru. Radošević nije igrao, Vukušić je malo nastupao.

- Radošević će pokazati svoju vrijednost, ne sumnjam u to. On je snažan, siguran sam da ćete vidjeti sve njegove kvalitete. Vukušićeva Pescara nije snažna momčad, ne može jedan igrač sam dobiti utakmice, pogotovo ako nema pomoći od momčadi.

Sljedeći hajdukovac u Italiji mogao bi biti baš Blažević.

- Nadam se - zaključio je razgovor Blažević.

Lučić potpisao na četiri godine

Lijevi bočni igrač Luka Lučić, koji je debitirao u svibnju u Maksimiru protiv Dinama, potpisao je danas svoj prvi profesionalni ugovor za Hajduk. Luka je stavio potpis na četverogodišnji ugovor, te se priključio brojnim mladim i talentiranim, te novim igračima Bijelih koji su to učinili tijekom proteklog tjedna (Tonći Mujan, Mario Pašalić, Ivan Jakov Džoni, Dino Mikanović, Filip Bradarić, te Lovre Kalinić, Dante Stipica, ali i Mislav Anđelković i Goran Galešić), prenosi službena klupska stranica, hajduk.hr.

- Presretan sam, velika mi je želja bila potpisati ugovor za Hajduk! Davat ću kao i do sada sve od sebe, učiniti sve da se odužim na povjerenju koje sam dobio od čelnika kluba i struke. Četiri godine sam u Hajduku, životni san mi je istrčati pred našim navijačima na Poljudu, o tome još uvijek sanjam... - kazao je Lučić, igrač rodom iz Posušja, koji je s ostatkom momčadi krenuo danas na pripreme u Sloveniju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:15