POJAČANJE NA MAKSIMIRU

Bjelokošćanin nova akvizicija Modrih: Bakary Saré stiže iz Cluja za milijun i pol eura!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. srpanj 2013. 23:31

Bakary Sare, defenzivni vezni rumunjskog Cluja, trebao bi potpisati ugovor s Dinamom ! Posao je praktički završen, čeka se još samo liječnički pregled tamnoputog nogometaša. Međutim, može se kazati da su Modri doveli još jedno strano pojačanje. Nakon Argentinca Migliorea, Alžirca El Soudanija, Čileanca Fernandesa i Portugalca Pinta, stiže, eto, i Sare, momak rođen u Abidjanu u Obali Bjelokosti, ali osim onoga po rođenju ima i belgijsko državljanstvo.

Sportski direktor Zoran Mamić potvrdio nam je dolazak novog lica u plavu svlačionicu.

- Posao je praktički pred završetkom i Bakary Sare brzo će se staviti na raspolaganje treneru Kruni Jurčiću.

Tko je Bakary Sare? Momak je rođen 5. travnja 1990. godine, visok je 182 centimetra i dopao se Dinamovoj struci koja ga je gledala na nekoliko utakmica. Radi se o momku koji je osim ogromne trke i dobivanja duela, ima karakteristiku koja je itekako vrijedna kad se radi o defenzivnim veznim igračima. Zna otići prema naprijed i vrlo uspješno surađivati s suigračima, a da pri tome ne pate defenzivni zadaci. Saznajemo u Maksimiru da ima “velika pluća”.

Nadimak mu je Bouba, a iz Obale Bjelokosti već se kao dječak preselio u Belgiju, gdje je 2004. godine počeo igrati u mlađim dobnim kategorijama Anderlechta. Debi za seniorsku momčad Anderlechta bilježi 22. prosinca 2007. godine u susretu s Monsom kad je ušao s klupe. U Andrelechtu je u tri godine odigrao 26 utakmica u prvoj belgijskog ligi, 10 ogleda u Europskoj ligi, te dvije utakmice u Ligi prvaka. Nakon toga odlazi na posudbu u Rosenborg, ali ga već u veljači 2011. godine kupuje Cluj s kojim ga je ugovor vezao do lipnja 2014.

Prošle sezone odigrao je svih šest utakmica u kvalifikacijama Cluja za Ligu prvaka, ali mu se onda dogodila nezgoda, slomio je nogu. Oporavak je trajao sve do veljače ove godine pa nije igrao oglede Cluja u skupinama Lige prvaka. Član je menadžerske agencije Onsoccer International, kao i El Soudani i Pinto, pa ga se povezuje i s hrvatskim menadžerom Dankom Đikićem koji je dosta involviran u dovođenje Dinamovih pojačanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:34