MARIĆU SE SVIĐA IDEJA, ALI...

'Bilo bi lijepo živjeti i raditi u okruženju kao što je Split, ali nekom drugom prilikom...'

'Bez obzira na sve izazove koje Poljud nudi, bila bi prevelika promjena u životu otići iz Njemačke u Hrvatsku. Nije lako promijeniti zemlju u kojoj sam stvorio igračko ime'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. svibanj 2011. 21:59

Bivši hrvatski reprezentativac, nekoć sjajni golgeter Tomislav Marić, nije se iznenadio telefonskom pozivu iz Splita.

- Znam zašto zovete, od jutros me prijatelji opsjedaju pozivima kad ću doći u Hajduk. Ali, moram vas odmah ražalostiti, odlučio sam ostati u Njemačkoj i prihvatiti rad u jednom prvoligašu. Nije u pitanju trenerski posao, ali je vrlo zanimljiva opcija - kazao nam je Tomislav Marić.

Tri godine obnašao je Marić dužnost pomoćnika Ralfu Rangnicku u Hoffenheimu, a novi strateg Hajduka Krasimir Balakov poželio je da Marić bude i njemu asistent, ali očito je da od te želje koju je izrazio bugarski stručnjak neće biti realizacije.

- Nisam dobio nikakav službeni poziv iz Hajduka i moram vam reći da bi za mene, bez obzira na sve izazove koje Poljud nudi, bila prevelika promjena u životu otići iz Njemačke u Hrvatsku. Nije lako promijeniti zemlju u kojoj sam stvorio igračko ime i odlučiti se na dolazak u Hrvatsku. Iako moram reći da je Hajduk zaista specifična sredina koja toliko živi za nogomet da se čovjek zaista zapita kako li je raditi i živjeti u tako fanatičnom nogometnom okruženju - naglasio je Marić i pritom dodao:

- Poznajem Balakova, sjajan je čovjek i odličan stručnjak, ali njegov rad pratit ću iz Njemačke i držat mu palčeve da uspije u Hajduku - zaključio je Marić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 05:19