Vladimir Dugandžić/Cropix
PREDSJEDNIK SE DOSJETIO

Malešov plan: Anasu smanjiti ugovor za tri puta i pritom očekivati da 'gine' na terenu

Ako Maleš 'slomi' Anasa na spuštanje ugovora, onda će njegov projekt biti na pragu realizacije. Naravno, postoji i druga opcija, a to je promptna prodaja Anasa Sharbinija
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. lipanj 2011. 17:05

Predsjednik Hajduka Željko Maleš je najavio da pripreme neće vidjeti igrači koji “ne pristanu na novu filozofiju poslovanja”. Iza te sintagme krije se smanjenje ugovora koje se u Hajduku provodilo i prošle godine.

Tim procesom tada nisu bili dotaknuti Anas i Ahmad Sharbini te kapetan Andrić. Andrić je već obavio razgovor pristavši dijelom sniziti svoj bonus (sa 120.000 na 50.000 eura), ali pitanje je što će biti s fiksnim ugovorom. Kapetan Andrić i još sedmorica igrača imaju ugovore koji prelaze limit, ali jasno je da će se cijeli projekt “lomiti” na Anasu Sharbiniju.

Subašiću se priprema transfer, Tomasovu također, Andrić i Vejić ulaze u zadnju godinu ugovora, ali ključni igrač za ostvarivanje zahtjevnog projekta je Anas Sharbini. Ima najveći ugovor, ali Hajduk od 24-godišnjeg veznjaka očekuje veliki transfer. Kako će Maleš spojiti nespojivo, igraču fiskni ugovor smanjiti za tri puta i pritom očekivati da će “ginuti” na travnjaku za ono što je već imao potpisano? I uz to vjerovati da će cijena rasti, da će Hajduk doći do željena 4 milijuna eura na koliko trenutno vrednuje Anasa.

S druge strane, ako Anasu ne spusti ugovor, onda ne može ni sa drugim igračima ući u pregovore. Anas je ključni, nema sumnje. Ako Maleš “slomi” Anasa na spuštanje ugovora, onda će njegov smioni projekt biti na pragu realizacije. Naravno, postoji i druga opcija, a to je promptna prodaja Anasa kojom se izbjegavaju problemi. Međutim, treba dobiti višemilijunsku ponudu za Anasa, a to nije lako.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:26