Robert Šola/Drago Sopta/Cropix
ODBROJAVANJE DO GRČKE

Bilićevih osam dana strepnje. Valjda ćemo napokon ključnu utakmicu igrati kompletni!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. rujan 2011. 11:22

U idućih osam dana većina hrvatskih reprezentativaca ima na rasporedu tri klupske utakmice. Dvije se odnose na nacionalna prvenstva u iduća dva vikenda, dok je jedna utakmica euro-kupova na rasporedu između ta dva kola sredinom tjedna. Do okupljanja za utakmicu s Grčkom i Latvijom, 2. listopada, Slaven Bilić mora se moliti da mu peh ne uskrati nekog od ključnih igrača za vjerojatno ključnu utakmicu skupine F, s Grcima u Ateni. U proteklih pet godina uoči kvalifikacijskih utakmica u listopadu, izbornik je okusio što znači takav peh.

U svjetlu tradicije mogućih gubitaka, odnosno pehova, kako stvari stoje ovoga trenutka unutar popisa 29 kandidata za Grčku i Latviju?

Znamo već sada da za Grčku na raspolaganju neće biti kapetan reprezentacije, kartonirani Darijo Srna (opet u listopadu). Već zbog toga situacija nije idealna. Smetnje opuštenijem očekivanju priprema za Atenu ovog trena nude i ozljede Kranjčara odnosno rehabilitacijski tijek Olića, Ćorlukini problemi s leđima, virozom načeti Mandžukić, potom i tek započeti proces prilagodbe igre nakon duge pauze Rakitića.

Kad se okrenemo Bilićevim listopadima statistika nudi brojkama bolju priču, ali po strukturi ipak manje vedru. Naime, od 2006. godine, u pet listopada, Bilićeva je selekcija ostvarila četiri pobjede i jedan remi, uz gol-razliku 7:2. Jedna od pobjeda poklopila se kao kraj nada za SP (Kazahstan), dok je jedini remi (Ukrajina) tretiran kao ključni gubitak dva boda na putu za Južnu Afriku. No, dobro, 11. listopada 2006. je pala Engleska (2:0), godinu kasnije (13. 10.) pobijedilo se Izrael u Zagrebu (1:0). Nakon Eura 2008, 11.10. bio je remi u Harkivu (0:0), a godinu kasnije (14.10.) pobijedilo se u Kazahstanu (2:1). Prošle godine (9. 10.) sa 2:1 upisali smo važna tri boda s Izraelcima.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:26