KAPETAN VATRENIH

'Ključno je da osvojimo bod u Ateni, a to ćemo i ostvariti! Ova momčad ne zna za strah!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. listopad 2011. 13:06

Dok se najjači aduti Slavena Bilića bruse za Karaiskakis, kapetan je u kazni. Drugi put u ovim kvalifikacijama, nakon Tel Aviva, dva žuta kartona izbacila su ga iz sastava.

- Koliko je reprezentacija slabija ili bolja bez mene trebalo bi pitati izbornika. Nisam igrao u Izraelu pa smo dobili. Nije ni Kranjčara bilo protiv Gruzije i svejedno smo pobijedili. Ova momčad ima toliko veliki izbor kvalitetnih igrača da zamjena postoji za bilo koga.

Koja je, po vama, bila posljednja tako važna utakmica reprezentacije?

- Svaka je velika. Nije ova Grčka ništa bitnija od Malte ili Latvije na početku. Uvijek možeš nešto dobiti ili izgubiti. Nama je ključno da osvojimo bod u Ateni, taj ćemo cilj ostvariti. Potom dolazi Latvija koja će, ako odigramo neodlučeno u petak, biti najvažniji susret u deset godina reprezentacije.

Postoji li kod Vatrenih strah od neuspjeha?

- Ničega se ne bojimo. Na kraju krajeva, ostaje još zadnje kolo, oni idu u Gruziju. U nogometu je sve moguće, Šahtar je imao protiv Apoela 28 udaraca u okvir gola, oni tri, a ostalo je 1:1.

U koga najviše vjerujete da može biti igrač odluke?

- Očekujem od Kranjčara, s njegovim iskustvom, kao i ostalih starijih igrača, da preuzmu odgovornost, poput Modrića, Mandžukića, Vukojevića, Šimunića... I od mene bi se puno tražilo, kad bih igrao.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 02:23