KRNJE OKUPLJANJE

Bilić u Irsku bez Jelavića i Badelja: 'Rezultat je važan, ali bit će eksperimentiranja'

Očekuje nas jaka provjera protiv motiviranog suparnika ranga kvalitete Grčke i Izraela, no premda nam je rezultat važan, isprobat ćemo neke varijante - najavio je Bilić
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 07. kolovoz 2011. 22:56

Slaven Bilić za prijateljsku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u srijedu u Dublinu (20.45) ne računa na Nikicu Jelavića i Milana Badelja.

- S Nikicom je takvo stanje da nije spreman igrati, koljeno ga boli, osjetio je probleme i prije subotnje utakmice s Chelseajom, a nakon pregleda u ponedjeljak znat će se točna dijagnoza i prognoza povratka, dok Miki ima problema s tetivama, pa će nakon što ga pregleda naš liječnik dr. Jurica Rakić dobiti poštedu od ove akcije - kazao je naš izbornik, koji neće zvati nikog novog, pa će tako iz Zagreba na put samo s Runjom, Subašićem i Vrsaljkom.

Većina ostalih stići će u Irsku prije večernjeg treninga u ponedjeljak, a na popisu su: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Strinić, Pranjić, Vukojević, Dujmović, Modrić, Kranjčar, Iličević, Perišić, Eduardo, Kalinić, Mandžukić, Petrić i povratnik Olić.

Za razliku od naša prethodna četiri gostovanja u Dublinu (dva remija i dva poraza), ovaj put se igra na novom Aviva Stadiumu na kojem je proljetos bilo finale Europske lige. Reprezentaciji Republike Irske, koju vodi slavni Giovanni Trapattoni, Hrvatska je generalna proba za rujanski nastavak kvalifikacija protiv Slovačke i Rusije, s kojima dijeli prvo mjesto na ljestvici svoje skupine sa po 13 bodova, a svih 21 pozvanih igrača članovi su engleskih klubova: najpoznatiji su neuništivi Shay Given, te Robbie Keane i Damien Duff.

- Očekuje nas jaka provjera protiv motiviranog suparnika ranga kvalitete Grčke i Izraela, no premda nam je rezultat važan, isprobat ćemo neke varijante - najavio je Bilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. srpanj 2024 17:50