Drago Sopta/Cropix
IZ HRVATSKOG TABORA

BIlić ofenzivno: Tri napadača, Srna starta u zadnjoj liniji, Ćarli prošao testiranje

Piše: ArhivaObjavljeno: 11. studeni 2011. 11:56

Vedran Ćorluka prošao je jutarnje testiranje stanja Ahilove tetive i gležnja u hotelu Hilton (skokovi, trčanje, promjena npravca) i konkurura za večerašnju prvu utakmicu doigravanja za Euro 2012 s Turskom - potvrđeno je iz tabora hrvatske nogometne reprezentacije.

Kao što je poznato, Čarli u četvrtak navečer nije vježbao na Türk Telekom Areni, ostao je po posebnom programu raditi u hotelu, a naš izbornik Slaven Bilić uigravao je postavu s Pranjićem na lijevom stražnjem boku, dok je na desnom ipak bio Srna, a ne Vida kako je uigravano u Brežicama. Shodno tome, s takozvanom 'prvom ekipom' bila trojica napadača, Mandžukić, Olić i Eduardo, iskristalizirala se, po svemu sudeći, početna postava za petak u 20.05 (4-4-2): PletikosaSrna, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka ( Pranjić) – Mandžukić, Modrić, Dujmović, RakitićEduardo, Olić.

To je formacija kada Turci imaju loptu, a kada je osvoje naši, Mandžukić juri u 16-erac, odvlači Hakana Baltu i otvara po desnom krilu prostor Srni, koji bi se trebao nametnuti Ardi Turanu, da Turčin više čuva našega kapetana nego obrnuto.

Uostalom, Ardi, kao i još sedmorici Turaka koji bi trebali istrčati (Burak Yilmaz, Emre, Hakan Balta, Hamit Altintop, Sabri i Servet Çetin) prijeti da zbog parne javne opomene propuste uzvrat u Zagrebu, neka love, ako mogu bez kartona, našu trojicu najboljih i najbržih napadača.

Istaknimo i da šestorica naših imaju po jedan žuti karton: Ćorluka, Dujmović, Rakitić, Mandžukić, Eduardo i Jelavić.

HRVATSKA (4-4-2): Pletikosa – Srna, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka – Mandžukić, Modrić, Dujmović, Rakitić – Eduardo, Olić.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:29