Joško Ponoš/CROPIX
BILIĆ U EUFORIJI

'Mandža i Ola su ih dokrajčili! Onaj tko kaže da je problem motivacija - vrijeđa nas'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2011. 23:23

Govorit ćemo na terenu, obećao je Slaven Bilić u najavi i zahvaljujući svojim nogometašima, poglavito tragičaru Pireja Vedranu Ćorluki, podario Hrvatima slatku osvetu za Beč!

Nije naš izbornik, naravno, želio priznati da je gotovo, za razliku od Hiddinka koji poput Biće Mladinića 'pili naopako', niti se spominjala riječ osveta, no navijači je tako doživljavaju, a ono što osjećaju navijači hrvatske reprezentacije je ipak najbitnije, ovakve pobjede, važnije i vrednije od wembleysje, hrana su za dušu i vraćaju poljuljanu vjeru u Bilić Boyse.

- Apsolutno smo zaslužili pobjedu jer smo svih 90 minuta, u svakom aspektu nogometne igre, na svakom dijelu terena, pojedinalno i kolektivno, bili više nego odlični – kazao je Bilić, koji j e prvi došao pred novinare i naglasio:

- Ovo nije bila slaba Turska, nego izvanredna Hrvatska!

Naš izbornik nije zaboravio na uzvrat, kao što je u Beču 2008. 'zaboravio' da se igraju još dvije minute...

- Apsolutno je nužno i prioritetno da ne pomislimo da je gotovo, završilo je tek prvo poluvrijeme. Turci su momčad koja je bezbroj puta dosad pokazala karakter da se može vratiti, kao i protiv nas u četvrtfinalu Eura i čeka nas još puno, puno posla u utorak u Zagrebu.

Bilić je posebno istaknuo splitskog bioenergetičara, koji je pomogao njemu osobno, ali i 'na daljinu' našim igračima:

- Zahvaljujem se svim igračima, svome stožeru i Denisu Bušeliću, samo toliko.

Prvo od dva pitanja našem izborniku bilo je o Ćorluki:

- Vedran je imao, hm, problem, no stanje mu se popravljalo i bilo je dogovoreno da će napraviti 100-postotni test ujutro. Prošlo je dobro, iako smo zagrijavali Pranjića i prije utakmice i tijekom prvih 45 minuta, no kao i svaki put dosad, Ćorluka je doigrao fenomenalno i u fazi obrane i u fazi napada, asistirao i zabio. Nažalost, neće ga biti u uzvratu – pohvalio je Bilić svoj izum s Čarlijem, prvi put zamišljen za Wembley 2009.

Domaćini su pitali našeg izbornika u čemu je razlika Turske između 2008. i 2011.

- Ne odgovara mi se više na ta pitanja... Gledao sam svih 10 kvalifikacijskih utakmica Turske, odlična su ekipa i danas, no Hrvatska je večeras bila inspirirana, upravo kakva je i htjela biti – poručio je Bilić i s ađutantom Gavranom odjurio na aerodrom.

Bilić za HTV: Mandžukić i Olić su ih uništili, izmaltretirali, pretrčali...

Nirvana! Ta riječe najbolje bi opisala stanje izbornika Slavena Bilića nakon spektakla u Istanbulu. Bilić je pokušao do detalja objasniti kako su vatreni razbili Tursku, no nije zaboravio napomenuti.

- Prije svega, nije gotovo. Ovo je bilo tek prvo poluvrijeme. U Zagrebu nas čeka izuzetno težak posao. Unatoč tomu što su zbog kartona ostali bez nekoliko izuzetno važni igrača ne smijemo zaboravtiti da ćemo ih u Maksimiru također dočekati bez nekolicine standardnih igrača - rekao je Slaven za HTV.

Nakon toga je Bilić otkrio kako je 'ulovio Hiddinka' u zamku:

- Dogovor je bio da puštamo njihove stopere da vode igru. Oni su reprezenatcija koja se voli zgusnuti u sredini i onda čekati bljesak napadača. Ovoga puta to im niti jednom nije pošlo za rukom i tu se se izgubili...Svi su bili fenomenalni, svaki kotačić u igri je funkcionirao savršeno.

I Bilić je nakon svega ima 'milosti' za Turke.

- Na kraju su stvarno izgledali bezidejno, nemoćno, posramjljeno...

Junake pobjede nad Turskom izbornik je vidio u dva čovjeka:

- Mandžukić i Olić su ih uništili, izmaltretirali, pretrčali... Obrana kreće od napadač, a Ola i Mandža su večeras imali 'malu školu modernog nogometa'. Ali, kao što sam i rekao, svi su bili sjajni...

Na kraju Bilić je posebno želio naglasiti:

- Onaj tko tvrdi da smo neke utakmice izgubili jer nismo bili motivirani vrijeđa i igrače i mene... To jednostavno nije istina. Motivacija u ovoj reprezentaciji nikad nije bila sporna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:29