Vladimir Dugandzic / CROPIX
MALI DERBI

'Bili tići' pred punim tribinama deklasirali vršnjake iz Dinama i osvojili Kup svetog Duje

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. svibanj 2012. 17:59

Kadeti Hajduka osvojili su Kup svetog Duje, nogometni turnir što se ovoga vikenda igrao u čast zaštitnika grada Splita. "Bili tići" su u finalu bili bolji od rivala Dinama s 4:1. Vodili su Splićani i s 4:0, na kraju je tek počasni gol za goste iz Zagreba iz jedanaesterca zabio njihov kapetan Tin Jedvaj.

Tribina na pomoćnom igralištu na Poljudu bila je gotovo ispunjena, skupilo se oko 1500 gledatelja koji su pljeskom pozdravljali svaki dobar potez Hajdukovih mladića rođenih 1995. ili 1996. godine.

"Bijeli" su poveli u 11. minuti, kada je kapetan Ante Kušeta izveo slobodan udarac iskosa s desne strane. Ubacio je loptu, Dinamov vratar Dario Miškić je napravio korak naprijed, lopta ga je preletjela i od stative ušla u mrežu.

Sredinom prvoga poluvremena "modri" (u zlatnim dresovima) su na kratko preuzeli inicijativu, no u 32. minuti je Kušeta mogao zabiti i drugi gol, ali pogodio je stativu, slično kao i dan ranije protiv Udinesea.

Opet je Tonći Mujan u kontri prošao po lijevoj strani, vratio povratnu loptu za kapetana, koji je opet pogodio vratnicu.

Ipak, već u drugoj minuti drugoga poluvremena na 2:0 je povisio Josip Bašić, koji je na kraju proglašen najboljim i najkorisnijim igračem turnira. Bio je to treći udarac hajdukovaca u istoj akciji, najprije su blokirani Frane Vojković i prvi put Bašić. No, drugi put je Hajdukovo desno krilo pucao lijevom nogom, pogodio je pod gredu.

Osam minuta poslije bilo je već 3:0, a strijelac je bio Mujan. Bašić je dao loptu udesno za Antu Blaževića, koji je ubacio u sredinu, lopta je prohujala pored gola i došla do Mujana na drugoj strani, a ovaj je pogodio suprotni kut. U 55. minuti Bašić je mogao zabiti i svoj drugi gol, pogodio je gredu.

Pola sata u igri je, kao i u polufinalu protiv Udinesea, dobio i Arlind Basha, mladić s Kosova koji je nedavno pristigao u redove "bijelih". Ovaj put je to iskoristio i upisao se u strijelce, zabio je za 4:0 u 68. minuti. Oteo je loptu Alenu Haliloviću, ušao u kazneni prostor i pogodio pored Miškića.





Tri minute prije kraja Dinamo je zabio svoj jedini gol, Jedvaj je pogodio s bijele točke nakon što je Ismair Hairlahović u šesnaestercu srušio Matu Bajića, javlja Slobodna Dalmacija.

Hajduk – Dinamo 4:1 (1:0)



Split – Pomoćno igralište na Poljudu. Gledatelja 1500.

Sudac: Duje Strukan (Split).

Strijelci: 1:0 Kušeta (11), 2:0 Bašić (42), 3:0 Mujan (50), 4:0 Basha (68), 4:1 Jedvaj (77/11m).

Hajduk:Tomić – Deanović, Z. Milić, Prce (od 66. Miše), Lučić (od 75.Tomašević) – Pašalić, Vojković – Bašić, Kušeta (od 60. Hairlahović),Mujan (od 52. Basha) – Blažević (od 72. Jakšić).

Dinamo: Miškić –Bartolec (od 77. Čop), Jedvaj, Šprčić, Crnčević (od 25. Bajić), Tolić,Nuriši – Buljan (od 41. Kolak), A. Halilović (od 74. T. Halilović),Pejić (od 56. Capan) – Kolar (od 65. Nemanić).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 03:37