Vladimir Dugandzic / CROPIX
OČAJ U SVLAČIONICI

Bartulović: 'Noćni posjet Torcide samo je motivirao moje suigrači'

Tužan sam. Jako sam želio u Europsku ligu, međutim nismo mogli protiv Dnjipra, rekao je Kouassi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. kolovoz 2014. 13:58

Tuga nakon utakmice. I navijači i igrači su vjerovali kako Hajduk može uloviti Europsku ligu i izbaciti Ukrajince. Čudo se nije dogodilo. Kapetan Mario Maloča prvi je izašao iz svlačionice:

- Igrali smo dobro u drugom poluvremenu, međutim izostala je prava šansa. Falila nam je jedna matna situacija iz koje bismo došli do pogotka. Da nam je netko prije početka europskih kvalifikacija rekao da ćemo ispasti od Dnjipra u play-offu, svi bismo prihvatili takav rasplet. Međutim nakon splitskog remija u uzvratu svima nam je žao. Pokazalo se da je prva utakmica bila presudna. Ipak, drži nas onaj pljesak navijača nakon utakmice. Igramo u nedjelju protiv Dinama, vjerujem da ćemo pokazati da možemo i bolje.

Dejan Mezga je kazao:

- Pružili smo naš maksimum u tjelesnom aspektu. Istrčali smo koliko smo mogli, dali smo sve u segmentu borbenosti. Jesmo li tehnički mogli više, to je pitanje, ali vjerujte mi, Dnjipro je jako dobra momčad. Naš maksimum, nažalost, nije bio dovoljan. Predivan je osjećaj igrati na Poljudu, za mene je ovo bila utakmica koju ću zbog atmosfere dugo pamtiti. Šteta da nismo prošli, ali Dnjipro je kvalitetna momčad. Ostaje nam da se što bolje odmorimo i spremimo za Dinamo.

Jean Kouassi bio je očajan nakon ispadanja:

- Tužan sam. Jako sam želio proći u Europsku ligu, međutim nismo mogli protiv Dnjipra. Išli smo srcem, ali nismo prošli dalje. Tužan sam.

Nikola Kalinić lijepo je pozdravljen od splitskih navijača:

- Drago mi je zbog pljeska splitske publike. Puno mi znači dobrodošlica koju su mi priredili. Što se tiče utakmice, kontrolirali smo dvoboj svih 90 minuta. Hajduk je htio, ali mi smo imali prave šanse i to je moj prezimenjak Kalinić ponovno neutralizirao. Sveukupno, bili smo bolji u oba susreta. Hajduk je dobra momčad i ako ostanu na okupu, sljedeće godine bi mogli napraviti korak više.

Mladen Bartulović je dodao:

- Ostvarili smo naš cilj, jer nakon što smo ispali iz kvalifikacija Lige prvaka, morali smo ući u Europsku ligu. Kalinić je držao ambicije Hajduka i mi smo zasluženo prošli u Europsku ligu. Atmosfera je bila prekrasna. Moji su suigrači nakon prošlonoćnog posjeta Torcide jedva čekali da izađu na Poljud.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 03:40