Andrija Lučić / CROPIX
NAJLJUTILI I PREDSJEDNIKA

Barišić o 'okretanju leđa' sjeveru: 'Igrači ne žele pozdravljati huliganski čopor'

'Naši igrači u Dinamu ostvaruju svoju egzistenciju, ovdje rade i zarađuju, zar će se klanjati čoporu koji traži da se klekne pred njega? Častan čovjek to nikada neće učiniti!'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. studeni 2011. 15:55

Zašto nogometaši Dinama ne pozdravljaju svoje najžešće navijače? Točnije, dio navijača. Jer, nakon utakmice sa Zagrebom plavi dečki su pozdravili istočnu i zapadnu tribinu, dok su sjeveru okrenuli leđa. Željeli smo od neposrednih proizvođača saznati zašto su porušili mostove s tom skupinom koja ih najglasnije bodri, ali isto tako vrijeđa gazdu Mamića tražeći njegov odlazak. Naša potraga za igračkim obrazloženjem naišla je na - bojkot! Dečki iz svlačionice dali su nam 'košaricu’, svi su kazivali da o tome ne žele pričati. Sukus svih njihovih izjava može biti rečenica reprezentativca Ivana Kelave.

- Znate da o tome ne mogu govoriti!

Međutim, za razliku od svlačionice, predsjednik Dinama Mirko Barišić bio je posve izravan:

- Pa kako će naši igrači pozdravljati taj huliganski čopor? Kada ćemo pokazati zajedništvo ako ne sada! Normalno je da smo mi u klubu svi zajedno. Znamo do kuda nas je u povijesti doveo 'zakon čopora’. Naši igrači u Dinamu ostvaruju svoju egzistenciju, ovdje rade i zarađuju, zar će se klanjati čoporu koji traži da se klekne pred njega? Častan čovjek to nikada neće učiniti!

Barišić je inače čovjek koji se ne libi kazati što misli, baš u vrijeme dok je skupina navijača ispod zapadne tribine prosvjedovala tražeći Mamićev odlzak, on je u Plavom salonu slavio rođendan sa Zdravkom Mamićem i svim članovima Izvršnog odbora.

- Nisu nam pokvarili slavlje. Zar mislite da nam to šačica huligana može? Ne, mi smo fina gospoda. Ali oni mučki torpediraju najuspješniji klub u Hrvatskoj!

Predsjednik modrog kluba kazao je i ovo:

- Iza njih stoje ljudi koji drže figu u džepu. Nemojte biti naivni i misliti da se radi o spontanim reakcijama.

Dinamo će krenuti, kako kaže predsjednik, 'prema institucijama koje su zadužene za očuvanje reda i mira, kako bi ostvarili svoje pravo na život i rad’. Kazao je još jednu vrlo znakovitu rečenicu:

- Dinamo iz Dresdena je uspio uz pomoć Njemačkog nogomentog saveza zabraniti svojim navijačima da putuju na gostujuće utakmice, a kod kuće je kontrola bila maksimalna. Bečki Rapid je napravio popis od 2.000 navijača koji pet godina ne smiju na njihove utakmice, uz pomoć institucija uspjeli su u svom naumu.

Hoće li Dinamo krenuti istim putem?

- Pokušat ćemo sve, naravno uz pomoć institucija kojima ćemo se obratili, da iskorijenimo huliganizam s naših tribina - zaključio je Barišić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:05