Rijeka, 311009.Na stadionu Kantrida odigrana je nogometna utakmica 1. HNL Rijeka - Slaven Belupo. dresovi Slaven Belupo, bijeli dresovi Rijeka. Na slici: zabrinuti trener Rijeke, Zoran VulicFoto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Zunic / CROPIX
TKO U OBRANI?

Barić: Bilić zna kako složiti dobru obranu; Vulić: Rizik bi bilo staviti Subašića ili Kelavu

'Imamo dobru momčad, ali ona nema kontinuitet. Što se tiče obrane, Bilić je bio stoper, on zna kako se to igra, a posjeduje i momke koji mogu odgovoriti zahtjevima'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. listopad 2011. 20:27

U doba Otta Barića posljednji red je bio oslonac reprezentacije.

- U dvije odlučujuće utakmice za odlazak na Euro 2004. protiv Slovenije imali smo 28 kornera, a oni šest. Dakle, dominirali smo, nismo se branili nego ih potpuno nadigrali. Meni su govorili gluposti da igram sa četiri centarhalfa - kaže Otto koji nipošto ne prihvaća da je Hrvatska tada bila defenzivna.

O današnjem sastavu govori:

- Imamo dobru momčad, ali malo razočaravajuće ona nema kontinuitet. Mislim da nije prisutan naboj koji je bio u moje vrijeme. Što se tiče obrane, Bilić je bio stoper, on zna kako se to igra, a posjeduje i momke koji mogu odgovoriti zahtjevima.

Prisjetio se svog play-offa s Turcima.

- Kao izbornik Austrije susreo sam se s njima u doigravanju za SP 2002. godine. Austrija nije jaka kao Hrvatska, a oni su bili snažniji nego danas, na kraju su postali treći na svijetu. Sada, da bi prošla, naša reprezentacija mora pokazati lice koje smo doživjeli s Latvijom. Važno je da vidimo kako svih 18 igrača, na terenu i klupi, dišu kao jedan.

Vulić: Samo da se Pletikosa oporavi...

Zoran Vulić nije za neke prevelike rošade u obrani:

- Imaju potrebnu vrijednost. Ovoga trena nije do kraja sigurno tko će sve biti na dispoziciji, ali ako svi budu na okupu, Šimunić, Ćorluka, Pranjić, Srna, Lovren, onda Hrvatska ima veliku šansu. Ta ekipa je znala sačuvati mrežu.

U posljednjim susretima to je djelovalo nepouzdano.

- Ušli su u negativan niz. Jedino se brinem hoće li Pletikosa biti spreman. Bilo bi riskantno da brane Subašić ili Kelava.

Lovren je napravio najviše kikseva.

- Nedostaje mu jačih utakmica. U budućnosti on će biti prava kvaliteta. Posljednji red u Ateni je doista djelovao nesigurno, ali to je rezultat igre cijele momčadi. I veza i napad moraju odraditi svoj posao. Sada momcima moramo dati podršku, svi bismo trebali niti uz njih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:57