UZVRAĆA UDARAC

Bandić odgovorio Mamiću: 'Možda nisam savršen, ali sam još uvijek normalan!'

Piše: Romana EiblObjavljeno: 14. studeni 2012. 14:57

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić godinama već svake srijede odgovara na Radio Sljemenu, u emisiji “Zagrebi po Zagrebu”, na pitanja građana. S obzirom da je dan ranije po gradonačelniku duboko ne zagrebao, nego zaorao Zdravko Mamić, ekipa u studiju prvo je Bandiću pustila dio poslanice izvršnog predsjednika Dinama u kojem se obraća gradonačelniku.

“Dajte da jedanput to demistificiramo, nikada Bandić nije bio Mamićev saveznik, samo je Mamić bio njegov saveznik. Ništa on u životu nije napravio za Dinamo osim što je uvijek s njime tehnicirao i žonglirao, ili kako on voli u žargonu reći: ‘Pusti mene da ja malo to razigram.’ I svi frajeri se sudaraju, a on se i dalje razigrava. A o njegovom i mom savezništvu toliko da je Dinamo uložio 10 milijuna eura u ono što on nije napravio za 12 godina svoga mandata.”

Gradonačelniče, puste milijune građani ovoga grada daju za zagrebački sport, pa tako i za Dinamo, a evo kako zagrebački sport vraća. Mamić u zadnje vrijeme jednom tjedno tehnicira s mnogima, sada i s gradonačelnikom. Kako reagirate na ovo?

- Hladno. Oštra retorika i poprijeka rješenja nisu bila niti jesu niti će biti stil komunikacije gradonačelnika, a to preporučam i drugima. Drugo, sport - sportskim djelatnicima i sportašima, koji imaju moju punu potporu. Preporučujem im da govore više jezikom sporta, a manje jezikom politike. I treće, ja znam da nisam savršen, ali sam još uvijek normalan. Eto, to je jedino što ću odgovoriti na Mamićeve opservacije.

Mamić je bio mnogo opširniji i oštriji. Rekao je da kao počasni predsjednik Dinama niste napravili ništa?!

- To govori Mamić i ne treba na to trošiti riječi, nekad ljude treba pustiti da govore.

Govori li Mamić istinu?

- Ne želim polemizirati s Mamićem, mislim da je ovo malo što sam rekao, za pametne dovoljno. I, mislim da će i Mamić to shvatiti - završio je Bandić kojeg je Mamić na vrhuncu ljubavi s gradonačelnikom imenovao počasnim predsjednikom kluba, premda je samo koju godinu prije, na početku Bandićeva mandata u Zagrebu, dakle i na početku Mamićeve vladavine u Dinamu, prevrtljivi Mamić za Bandića javno ustvrdio da je “grobar Dinama i zagrebačkog sporta”. A taj je grobar kroz svoje poluge moći i utjecaja osigurao Dinamu ne samo kroz proračun za sport grada Zagreba, nego i s adresa Holdinga, Turističke zajednice grada Zagreba i iz gradonačelnikova diskrecijskog fonda za vrhunski sport, u najboljim godinama od 2007. do 2010. oko 43 milijuna kuna godišnje javnoga novca.

- Dovoljno imam radnog i životnog iskustva sa svojih 57 godina da mogu reći kako su ljudi i najbolja i najpokvarenija roba - poentirao je u jednom trenu Bandić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:39