NA MINUS SEDAM

Balakov: Što se dogodilo da ispustimo sigurnu pobjedu? Psihologija, to je to...

Hajduku samo bod iz Karlovca, po tradiciji, na koju Krasimir Balakov ne daje puno, ali se suočio kako to srčano Karlovac igra u drugom dijelu.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. listopad 2011. 22:50

Iz svlačionice je izašla neka druga momčad, a ne ona koju je cijeli prvi dio Hajduk čvrsto držao zauzdane i brodio – činilo se – prema novoj pobjedi. Na srčanost Karlovčana u drugom dijelu hajduk nije pravilno odgovorio, kapitulirao je jednom i to se pretvorilo u borbeni remi koji na kraju malo znači "bijelima".

U Karlovcu je običaj da na pressicu oba trenera dolaze zajedno, malo neobično, ali takve su okolnosti. Balakov, trener Hajduka bio je vidno nezadovoljan:

- Što da rečem, nogomet je takav... Koji put ni treneri nemaju pravo objašnjenje kako je to krenula utakmica, u kojem smjeru, nakon što smo je kontrolirali totalno, apsolutno. Sve je bilo u našim rukama... Imali smo i četiri-pet šansi za gol. I onda drugo poluvrijeme da ne prepoznaš ni svoju momčad, a ni protivnika.

Što se dogodilo?

- Hajdukova ekipa je bila neka druga ekipa, moramo analizirati što se to zbilo u nastavku, moram sve dobro pregledati, da pronađem objašnjenje. Da korigiramo sve što treba da korigiramo. Čestitam Karlovcu, nisu izgubili vjeru. Tako to bude kad cijeli tjedan pričaš samo jednu priču koja nema veze na nogomet, znali smo da će Karlovac dati sve od sebe, ali nisam mogao vjerovati da će se tako pokrenuti u nastavku. Činilo mi se da sve dobro kontroliramo – žalio je Balakov.

- Drugo poluvrijeme su nas nadigrali i zasluženo su osvojili bod. Ne, nismo ih potcijenili, kako da potcijenimo ekipu koju nikad dosad nismo u gostima svladali, znali smo da će da bude teško...

Damir Petravić, trener Karlovca rekao je kako vjeruje u opstanak, ova utakmica mu budi nadu, Hajduk ih je oživio:

- Prvo poluvrijeme je Hajduk kontrolirao igru, bio dominantniji, moji momci su se malo preplašili, taktički dosta toga nije štimalo. Onda sam sve pogodio s izmejanama, izvadili smo napadača Miljkovića i stavili Ivičića koji je bio rastrčan i konkretan, njegova je zasluga zgoditak, on je najzaslužniji... Pogodili smo i s Amićem s kojim smo zatvorili stranu gdje je curilo, krali lopte i kroz te situacije smo čak i stvarali šanse...

Zaslužili su bod koji im puno znači, tako kažu.

- Osjetio sam da Hajduk nije pravi. Hajduk je pokušavao s pritiskom koji nije napravio ploda, na našu sreću. Bili smo u nastavku dominantni. Našli smo dva igrača, to su ti Amić i Ivičić, dosad su igrali samo kratko, malo... Hajduk fair i korektan, jako sam zadovoljan s ovom utakmicom.

Motiv je bio do neba.

- Znam, ovako bismo morali izgledati protiv Lokomotive i Lučkoga... Ali Hajduk je naša inspiracija. Znači i da možemo... - govorio je Petravić.

Balakov je samo vrtio glavom:

- Ja moram pogledati na videu drugo poluvrijeme da sve analiziram, da proniknem u psihologiju, što se to dogodilo da izgubimo tako kontrolu nad jednom po svemu sigurnom utakmicom i pobjedom. Psihologija, to je to... Nas Dinamo ne smije zanimati, mi moramo graditi svoju momčad – odgovorio je.

Hajduk je sad na minus sedam, lani je također u Karlovcu gadno zapeo u doba europske euforije, s istih ovakvih 1:1, prvih dana listopada...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:29