Ante Čizmić/CROPIX
NAJAVIO DERBI

Balakov: 'Odlazak iz Hajduka bio je pogreška, ali tko je mogao odbiti Bundesligu...'

'Hajduk može pobijediti u nedjelju, jer jednostavno Bijeli nemaju što izgubiti. Dinamo je na plus 8 i Hajduk nije opterećen lovom na razliku, već samo željom za pobjedom'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. veljača 2013. 11:05

Krasimir Balakov planirao je u nedjelju doći na derbi, ali vratio mu se sin iz Španjolske i ostao je u Stuttgartu.

- Pratit ću derbi na internetu, utakmica s Dinamom uvijek je posebna - kazao nam je Balakov u startu razgovora.

Premda je Poljud napustio prije 11 mjeseci, Balakov o Hajduku priča kao da nikad iz Splita nije ni otišao. U ožujku 2012. prihvatio je ponudu Kaiserslauterna, bundesligaša koji se borio za ostanak u prvoligaškom društvu. Na klupi bundesligaša izdržao je samo dva mjeseca.

- Naučio sam mnogo iz tog angažmana. Ne treba uvijek prihvatiti ponudu ma koliko izazovno izgledala. Ali mislio sam tko zna kada ću opet dobiti šansu za Bundesligu. Kada odvrtim film unatrag, bilo bi bolje da sam ostao u Hajduku, ali tko je mogao odbiti Bundesligu.

Neće Krasimir Balakov brzo zaboraviti lijepe splitske dane i onu podršku s tribina koju je imao njegov Hajduk. Ali nije ta podrška bila samo u vrijeme Balakova, i danas Bijeli s tribina uživaju uistinu sjajnu potporu.

- Navijačka podrška je sila koja daje veliki poticaj mladoj momčadi Hajduka. Navijači su njihovo pogonsko gorivo i zato svakoga mogu pobijediti na Poljudu.

Je li Hajduk favorit u nedjeljnom derbiju?

- Nema favorita kada igraju Hajduk i Dinamo, bez obzira na kojem je stadionu utakmica. Dva derbija sam vodio s klupe Hajduka i shvatio sam da je u tim utakmicama sve moguće. Hajduk može pobijediti u nedjelju, jer jednostavno Bijeli nemaju što izgubiti. Dinamo je na plus 8 i Hajduk nije opterećen lovom na razliku, već samo željom za pobjedom.

Kako ocjenjujete rad vašeg nasljednika Krstičevića?

- Krstičević je bio logičan nasljednik, s obzirom da je u juniorima radio odličan posao. Tako je nastavio i u seniorskoj konkurenciji. Ima mlade igrače na raspolaganju i raduje me da bivši juniori stasaju u prave igrače.

Radošević je već otišao s Poljuda, a nije tako davno bilo da ste Radoševića prije 15 mjeseci uvrstili u prvu momčad.

- Izvukao sam Radoševića iz juniora, pružio mu prigodu i jedino mi je žao što nije zbog nepotpisanog ugovora proljeće prošle godine počeo u prvoj momčadi. Bio bi mi prvotimac, jer igrač s takvim srcem jednostavno mora biti u ekipi.

Tko bi u nedjelju mogao biti igrač odluke?

- S obzirom da vjerujem u pobjedu Hajduka držim Vukovića presudnim igračem. Najiskusniji je, mogao bi odlučiti derbi - zaključio je Balakov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 10:34