Zagreb, 190511.Zupanijski sud, Zrinjevac.Pocetak sudjenja nogometasima optuzenim za namjestanje utakmica i primanje mita (afera Offside)Na fotografiji: prvi red: Mario Cizmek (prvi s lijeva) , Jasmin Agic (drugi s desna).Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX
DRAMA NAKON PRESUDA

Balajić izgubio živce i dobacio Ivančiću: 'Smrade', Zubak se smijao, Mumlek bez riječi...

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 14. prosinac 2011. 10:26

U proteklih sedam mjeseci u sudnici Županijskog suda nagledali smo se svega; raskidanja prijateljstava, sarkazama, plača prilikom priznanja krivnje, kao i slavodobitnih gestikulacija nakon iznošenja obrana. A sve je to stalo u jučerašnji, posljednji dan u izricanje presude koja je inače praznu dvoranu dupkom napunila medijima.

Sjeli su mirno, velika je većina njih na sebe navukla najbolja odijela, a pogledom su gađali pod prilikom škljocanja fotoaparata. I dalje je prisutan sram... Jedino je odskakao Dario Šušak, kojeg u dvoranu B Županijskog suda u Zagrebu nije dopratio odvjetnik, već dvojica pravosudnih policajaca. Šušak nije imao najbolje odijelo, već - lisice. Razlog? Šušak je, naime, prije nekoliko dana ponovo priveden pred lice pravde i to zbog razbojništva (!). Nismo doznali o čemu je točno riječ, ali navodno se radi o pokušaju pljačke.

Kada je predsjedavajuća prebrojila tada još optuženike, Andrija Balajić se prekrižio, nekoliko ih je pogledom potražilo odvjetnika, dok su drugi gađali nebo. Nikome nije bilo svejedno, no mnogi su se nadali najboljem mogućem epilogu. Minute su curile, čela se rosila, atmosfera kiptila, ali željeni epilog nije došao...

- U ime Republike Hrvatske proglašavam vas krivima - bila je prva rečenica sutkinje Grahovac, što je učas uznemirilo do tada već osuđenike. Jer neki se tome nisu nadali, nakon iznošenja obrana bili su sigurni da će im to biti dovoljno za izlaz. Međutim, nije. Obrane pojedinaca bile su vrlo tanke, što je uostalom sud jučer i dokazao.

Prvi je znakove poraza pokazao Tomo Zubak, nemoćno slegnuvši ramenima, da bi se kasnije primio za glavu, zacrvenjevši se, doista ne vjerujući što mu se to događa.

- Šifre telefonskih razgovora sa Šakom bile su vrlo jasne - objašnjavala je Grahovac presudu Jerkoviću, koji se lupio po čelu i vrtio glavom.

Živce je pak potpuno izgubio Neven Vuljanko, kojeg je jedna riječ dijelila od izbacivanja iz sudnice, želeći još jednom ispričati svoju priču...

- Žao mi je zbog ponašanja - ispričao se nakon suđenja.

Najveća drama, odvijala se, međutim, u zadnjoj klupi. Ivančić, Mumlek i Balajić, negda varaždinski prijatelji, institucije kluba, a jučer zakleti neprijatelji. Mumlek i Balajić na jednoj, Ivančić na drugoj strani. Mumlek se nije dao izbaciti iz takta, bio je hladan kao špricer, kao svih ovih mjeseci, dok je u Balajiću kuhalo. Pogotovo nakon izrečenoga: “Krivi su!”

- Smrade! - nije se suzdržao te je dobacio Ivančiću, koji je cijelo vrijeme izbjegavao bilo kakav očni kontakt s dojučerašnjim kolegama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 08:04