Drago Sopta / Cropix
NAJMLAĐI UOČI MALTE

Badelj i Vrsaljko upozoravaju: Bolji smo od Malte, ali postoje dobre opomene iz prošlosti...

Izbornik Slaven Bilić na Braču je ovih dana uvježbavao sastav: Pletikosa - Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Strinić - Srna, Badelj, Modrić, Perišić - Klasnić i Mandžukić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. rujan 2011. 17:28

Hrvatska na Maltu ide po sigurnu pobjedu, sve osim tri boda iz Ta’Qalija bio bi šok najvećih razmjera. Slaven Bilić na treningu je uigravao ofenzivnu postavu, dosta mladu i svakako poletnu. Još od listopada 2009. i Kazahstana u Astani kad su Robert Kovač i Mario Mandžukić nosili modri dres Dinamo u kvalifikacijskoj utakmici nije imao dvojicu startera. Milan Badelj i Šime Vrsaljko vraćaju hrvatskog prvaka u žarište. Ako se Bilić ne predomisli, obojica će započeti susret u udarnih jedanaest. Uvježbavao je sastav: Pletikosa - Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Strinić - Srna, Badelj, Modrić, Perišić - Klasnić i Mandžukić.

Badelju i Vrsaljku otvaraju se mnogi horizonti, premda će Šimu skupo koštati crveni karton iz Malmöa. Je li štogod naučio iz toga?

- Svakome se može dogoditi, tako i meni. To je dio sporta. Nije bilo namjerno, radilo se o sekundi, jednom potezu...- kaže Vrsaljko, koji ima 19 godina, no djeluje stabilno kao da ga ne čeka debi u A vrsti od prve minute.

- Nadam se da će doista biti tako. Velika čast mi je što sam ovdje i igram za reprezentaciju. Ponosan sam i kad sjedim na klupi, a kamoli ako dobijem priliku.

Njemu je “normalno da odlazimo po pobjedu”, dok Badelj upozorava:

- Nikad, protiv bilo kojeg rivala, ne volim reći da idemo na izlet. Kvaliteta je na našoj strani, ali postoje dobre opomene u prošlosti.

Je li veznjak uzbuđen što će činiti tandem s Lukom Modrićem?

- To je za mene najveće moguće priznanje. Dat ću sve što znam za dobru igru i rezultat, ako mi izbornik ukaže povjerenje. Luka je svjetska klasa, čarobnjak s loptom, od njega mogu puno naučiti.

OK, ali niste ni vi neznalica.

- Ma, pustite to, Modrić je posebna kategorija. Priča za sebe.

Petak im je šansa da istaknu kandidaturu i za Izrael u Maksimiru.

- Ne bih išao tako daleko, nije na meni da se zamaram s time, važna je samo pobjeda, a potom ćemo vidjeti tko će istrčati u utorak - suzdržan je Vrsaljko, slično i Badelj:

- Nadam se da ćemo opravdati vjeru u nas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 08:29