Drago Sopta/CROPIX
FUTSAL U HRVATA

Azerbajdžanci 2010. za 4. mjesto uzeli 38.000 eura po glavi, našima 76 puta manje!

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 10. veljača 2012. 14:16

Hrvatska futsal reprezentacija na ovom je Europskom prvenstvu napravila povijesni rezultat. Plasman u polufinale Europskog prvenstva zauvijek će ostati zapisano u memoarima hrvatskog futsala (nadamo se i Hrvatskog nogometnog saveza). Posljednjih mjeseci bitno se popravio odnos HNS-a prema futsalu i našoj reprezentaciji, koja je nekada imala velikih problema s krovnom organizacijom hrvatskog nogometa.

Dnevnice naših reprezentativaca narasle su danas do 20 eura (150 kuna), što je s obzirom na dnevnice slovenskih reprezentativaca (120 eura) mnogo manje. Ali, našim reprezentativcima dosta. Hrvatski reprezentativci za polufinale Europskog prvenstva nagrađeni su sa po 500 eura. Zanimljivo, futsal je u nekim drugim zemljama (poput Slovenije) organizacijski mnogo ispred hrvatskog. Slovenska futsal reprezentacija za prolaz skupine na Europskom prvenstvu bila bi nagrađena sa 1.000 eura (po glavi), što je dvostruko više od 'zarade’ naših igrača za plasman među četiri najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Hrvatski nogometni savez već godinama slovi kao 'najprofitabilnija organizacija u Hrvatskoj’, pa čudi kako naši reprezentativci, redom amateri, nemaju status kao njihovi kolege po drugim zemljama. Čak i Slovenci, čiji se Savez stalno žali da je u financijskoj krizi, dobivaju veći novac. Naravno, Hrvatski nogometni savez ni ne treba šakom i kapom dijeliti zarađeni novac, ali ovaj uspjeh naše reprezentacije vrijedi više. Bez dvojbi.

Za usporedbu, igrači Azerbajdžana su za četvrto mjesto na Europskom prvenstvu 2010. godine u Mađarskoj inkasirali 50.000 američkih dolara, dakle oko 38.000 eura po glavi. A naši 76 puta manje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:26