Ante Miše ispred obiteljske kuće u kojoj je odrastao u Borovu naselju
 Damir Glibusic / CROPIX / CROPIX
BILI SU TO TEŠKI DANI

APSOLUTNA LEGENDA BIJELIH O JEDNOM OD TEŽIH TRENUTAKA U KARIJERI 'Kako se ne bi sjećao te utakmice! Izgubili smo, a ja sam odmah otišao'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. listopad 2018. 22:02

Prije devet godina Ante Miše sjedio je na klupi Hajduka u utakmici sa Zadrom, u dvoboju koji su Bijeli pred praznim tribinama Poljuda izgubili 0:1.

- Kako se ne bih sjećao, podnio sam ostavku poslije tog dvoboja. Grozno je igrati pred praznim tribinama, jer nikada ne smijemo zaboraviti da se nogomet primarno igra zbog gledatelja. Kazna Hajduku je ogromna, međutim moram reći da je vrlo opasno to što se dogodilo vatrogascu. Moglo se dogoditi bilo kome drugome. Zato se nadam se da nakon ove kazne, nakon ovog upozorenja nećemo više pričati o sankcijama praznog stadiona, da će poslije ovog incidenta svi dobro razmisliti o tome što se dogodilo. Prije nekoliko godina bio sam na utakmici Basel - Grasshopper, gledatelji u suradnji s klubom pale bengalke, ali ih ne bacaju na travnjak, već u kanal koji dijeli tribinu i atletsku stazu. Nema šanse da neka bengalka padne na tartan. Može se čak i taj dio urediti pa da nema opasnosti za gledatelje ni normalno odigravanje utakmice.

Zagreb, 021017.
Stadion u Makrimiru, igraliste Htrec Kacian.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu priprema za kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Finske i Ukrajine za SP u Rusiji 2018.
Na fotografiji: Ante Mise.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Hajduk nije iznio službeni stav nakon izricanja kazne praznog Poljuda, a razlog je potpuno jasan, čeka se pravomoćnost odluke. Žalit će se Hajduk, to nije sporno. Samo je pitanje kada će se žalba poslati, ali kako je rok osam dana, ima vremena za slanje apela. Ono što je Hajduk prvo uradio nakon dospijeća obavijesti o kazni jest organizacija prodaje ulaznica za nedjeljni dvoboj. Sve ostalo je na čekanju.
Sa službenim stavom Hajduk bi tako treba izaći u javnost kada odluka postane pravomoćna, a s obzirom na to da je nakon Osijeka prva sljedeća domaća utakmica (Rijeka) na rasporedu tek 28. listopada, pričekat ćemo službeno očitovanje Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. srpanj 2024 00:46