Goran Mehkek / CROPIX
DINAMO - PETROLUL 2-1

Antolićeva majstorija u zadnjoj sekundi za pobjedu, Dinamo opet u Europskoj ligi!

Dinamo je rutinski odradio posao nakon pobjede od 3-1 u prvom susretu. Modri su se pošteno ispromašivali, ali u zadnjoj sekundi za pobjedu je pogodio Antolić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 28. kolovoz 2014. 17:33

Dinamo nastavlja europski ples nakon što je i u uzvratu pobjedili rumunjski Petrolul 2-1 i ‘podebljali’ veliku prednost iz prve utakmice. Ukupnih 5-2 bilo je dovoljno za još jednu skupinu Europske lige.

Nije to bila atmosfera od koje se ledi krv u žilama, ali u odnosu na prijašnje dvoboje bilo je odlično! Tih desetak tisuća navijača koliko se skupilo na tribinama kreiralo je savim solidnu navijačku kulisu na Maksimiru a momčad im se zahvalila dobrom partijom!

Od samog početka su ušli u utakmicu kao da ne postoji prednosti iz Rumunjske i većim dijelom u potpunosti kontrolirali dvoboj. Poslužila ih je i sreća na samom početku kada je Toto Tomuz pogodio stativu nakon čega je lopta plesala po gol liniji i kidala živce ‘modrih’ navijača. Osim tog detalja, Dinamo je imao dobar ulazak u utakmicu u kojoj je Zoran Mamić izostavio Soudanija. Nekoliko blijedih partija gurnulo je Alžirca na klupu dok je na njegovo mjesto istrčao Wilson...

Do prednosti je Dinamo stigao zahvaljujući fantastičnoj asistenciji Machada i hladnokrvnom Čopu koji je sam izašao pred vratara Petrolula i zabio svoj treći europski pogodak. Do odmora su držali stečenu prednost i činilo se kako slavlje može početi. No, ne bi Dinamo bio Dinamo da ne priušti malo drame svojim navijačima. Pogreška obrane u 59. minuti dala je nadu Petrolulu nakon što je Albin izjednačio rezultat, ali na tome je ostalo...

Zoran Mamić na pogodak Petrolula reagirao je logičnom izmjenom izvadivši iz igre Machada i pojačavši defenzivu s Ognjenom Vukojevićem. Probudila se i publika a slijedilo je nekoliko izglednih prilika od kojih je najbolja bila Soudanijeva (ušao umjesto Wilsona) nakon dodavanja Brozovića. I kada se mislilo da će se do europske jeseni s 1-1, Domagoj Antolić fantastičnim udarcem donio je pobjedu domaćinu.

Ždrijeb za Europsku ligu održati će se u petak u 13 sati a Dinamo će se naći u trećoj jakosnoj skupini. Laganih protivnika ionako nema, ali za europski iskorak kojem ‘modri’ teže ne postoji prečac. U svakom slučaju, Dinamo je protiv Petrolula pokazao da ima materijala u svojoj svlačionici i za veće stvari od skupine Europke lige...

DINAMO - PETROLUL 1-1 (Čop 22 / Albin 58, prva utakmica 3-1)

KRAJ UTAKMICE!

90.+5. minuta - Ipak pobjeda. Antolić je primio loptu na 18 metara, oslobodio se dva igrača i sjajno plasiranim udarcem pogodio za pobjedu.

88. minuta - Velika gužva ispred rumunjskog gola, lopta se odbila do Ademija koji je imao cijeli gol ispred sebe, ali Cobrea je fantastičnom intervencijom spasio svoju momčad.

75. minuta - Ponovno su Rumunji izigrani, Soudani je pucao s 16 metara, lopta prolazi malo pokraj vratnice.

66. minuta - Krasno progravanje Wilsona s lijeve strane, Čop iz blizine promašuje cijelu loptu. U nastavku akcije Brozović topovski puca pod gredu, ali vratar Rumunja je odličan.

58. minuta - Rumunji u nastavku nisu ništa pokazali, a onda iz prve prave akcije zabili. Mutu je izbacio pola Dinamove obrane, sjajno proigrao Albina koji se oslobodio čuvara i prebacio Eduarda.

55. minuta - Sjajan udarac Wilsona sa 18 metara, lopta je prohujala pokraj vratnice.

51. minuta - Opet je Čop pobjegao obrani Rumunja, ali si je dao predug for i gostujući vratar je stigao spasiti.

Počelo je nastavku.

Kraj prvog poluvremena!

43. minuta - Opalio je Brozović iz velike daljine, ali lopta je išla ravno u Cobreu.

22. minuta - Prva brža akcija Dinama i Rumunji su kapitulirali! Machado je primio loptu na 40-ak metara, briljantno se okrenuo i izbacio Čopa u stopostotnu priliku. Napadač Modrih iz situacije 'jedan na jedan' je nepogrešiv.

20. minuta - Dinamo sigurno čuva prednost, ali Modri ne briljiraju. Dosta pogrešnih dodavanja, alo sporo sve to skupa izgleda, ali srećom ni Rumunji nisu previše aktivni.

7. minuta - Kakva prilika za goste. Tamuz je sjajno primio loptu na desetak metara od gola, sjajno puca i pogodio stativu! Lopta je nakon toga zakačila i Eduarda i šetala se po gol-liniji.

6. minuta - Čop je odlično proašo po lijevoj strani, pokušao je prizemnom loptom pronaći Machada, ali Rumunji su uspjeli očistiti.

5. minuta - Dinamo kontrolira situaciju na terenu, Rumunji se ne mogu sastati s loptom.

Utakmica je počela!

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Machado - Wilson, Antolić, Čop

PETROLUL: Cobrea - Alcenat, Gerson, Mustivar, Satli - De Lucas, Hoban - Texeira, Mutu, Albin - Tamuz

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:39