Srdjan Vrancic / CROPIX
MAKSIMIRSKI DESNI BRANIČ

POVRATAK VRSALJKA Dinamo nije znao što bi s njim, a sada je među najboljima

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. studeni 2012. 20:43

U sjeni Dinamove 'krize identiteta’, zaredalih poraza i priča o Čačićevoj smjeni nekako neopaženo prolazi pozitivna preobrazba Šime Vrsaljka. Momak, koji je u posljednje vrijeme bio u evidentnoj krizi, tražio je 'sebe’ gotovo godinu dana, počeo se buditi. Još tamo od one čuvene utakmice u Malmöu, kad je dobio crveni karton i propao mu je transfer u Manchester City, otada je Šime počeo tonuti.

Zaredalo se sve. I loši rezultati Dinama u Ligi prvaka, ta kolektivna depresija koja je zahvatila klub, 'bombardiranje’ kojima je bio izložen, a stigle su i ozljede. Imao je tek 19 godina, događaji su se u njegovoj glavi izmjenjivali kao na traci, vjerojatno ga je sve to 'zamantalo’...

- Neki moji igrači ne mogu više ući kroz vrata kolika im je glava. Kako i neće kad im stalno pune mozak nekakvim klubovima i tepaju im da su igrači za najveće klubove - pričao je Vaha, koji je pritom mislio i na Vrsaljka.

Baš ga je u tim trenucima sustigla ozljeda trbušnog zida, nastala je velika prepirka treba li ići na operaciju ili ne, tu su, zapravo, počele nevolje. Vrsaljko je na kraju operiran u Münchenu, bila je to rekordno brza operacija, a njegov povratak u pravu formu najavljen je, opet, u rekordnom roku. Međutim, bila je to prekretnica...

U međuvremenu je Vrsaljko doživio ljeto prepuno razočaranja. Prvo mu je propao transfer u Leverkusen, Mamić ga opet nije pustio, a onda je i otpao s Bilićevog popisa za Euro . Tamo se, na kraju, ipak našao, zahvaljujući samo ozljedi Ive Iličevića. Ono na što je godinu ranije bio predodređen, sad se dogodilo spletom okolnosti. Intervjue je odbijao, glava je većinom bila pognuta, u kvalifikacijama za Ligu prvaka nije se previše naigrao. Sve je slutilo da bi Vrsaljko mogao postati još jedan od onih talenata koji nisu dosegli zvijezde.

Ipak, jesen je počela nuditi svjetlije tonove. Kad su se s Vrsaljkovom stagnacijom već svi u Maksimiru pomirili, Šime se uzdigao. Njegove igre u zadnje vrijeme bude optimizam, Vrsaljko je u zadnjih nekoliko utakmica rijetka Dinamova pozitivna priča. Možda još nije na razini kakvoj su mu proricali, ali Vrsaljko je 'uskrsnuo’, to je svakako jedna od odličnih vijesti u Dinamu.

- Da bi se razvijao, mora igrati, kako će rasti u formi ako nema minutažu - rekao je Čačić, koji ga je prije nekoliko mjeseci praktički otpisao. Tako Vrsaljko, u cijeloj gunguli i kaosu, postaje pozitivna Dinamova priča. Nije to još onako kako bi trebalo biti, za Manchester City ili Arsenal. Ali je osmijeh opet na licu, glavu nija pognuta i to puno govori.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:30