'MODRI' ČILEANAC

ANGELO HENRIQUEZ NAJAVIO BIJELE 'Nadam se da mogu opet srušiti Hajduk'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. studeni 2014. 12:04

Čileanac Angelo Henriquez srušio je Majstore s mora u prvom ovosezonskom derbiju na Poljudu, u posljednjoj minuti pogodio je za 2:3. Splićani su se kasnije često sjećali te utakmice i svog “krvnika”.

- Toga gola Hajduku zauvijek ću se sjećati. Kako ne bih? Bio mi je to prvi gol u Dinamovu dresu, postigao sam ga na samom kraju utakmice i donio nam je pobjedu u najvećem derbiju hrvatskog nogometa. Još vrtim sliku tog pogotka. Nije baš bio jako lijep, ali je bio neviđeno učinkovit, zar ne?

To vam je onda sigurno do sada najdraži pogodak za Dinamo?

- Bez ikakve konkurencije. Nema dražega.

Možete li poentirati i u subotu, opet srušiti velikog Dinamova suparnika?

- Nadam se da mogu opet srušiti Hajduk! Pripremam se za takav rasplet. Možda i moji suigrači to očekuju od mene. Sigurno je jedno, svi skupa pokušat ćemo zabiti što više pogodaka Splićanima.

Na pitanje što zna o Hajduku te je li se u ovim mjesecima koje je proveo u modrom dresu upoznao s kvalitetama splitskog kluba, kaže:

- Znam da je Hajduk veliki hrvatski klub!

Možete li nam kazati je li Rijeka, vaš trenutačno najveći konkurent u HNL-u, bolja od Hajduka?

- Obje momčadi su snažne. Međutim, to je vidljivo na ljestvici, Rijeka je u ovom trenutku bolja od Hajduka. Ipak, a to sam doživio u Splitu, kad Hajduk igra protiv nas, onda je jači i bolji nego što je to inače. Dinamo mu je očito ogromna inspiracija. Zato bez obzira što vjerujem u našu pobjedu, mogu sa sigurnošću ustvrditi da nas u subotu čeka žestok okršaj.

Do sada ste ove sezone postigli 13 golova, ali samo 5 u HNL-u, 5 se zabili u Kupu, te 3 u Europi. Koliko mislite zabiti do kraja sezone, s koliko golova biste bili zadovoljni?

- Ne mogu na to odgovoriti. Tko zna, želim ih što više, ali nije pametno prognozirati. Jedan mi je “otet”. Onaj iz Zadra, umjesto meni računao se kao autogol domaćeg vratara.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:31