STUP OBRANE

ŠIMUNOVIĆ PRIJETI HAJDUKU 'Dobri ste samo ako smo mi labavi, sve ovisi o Dinamu!'

Kad se primi pet golova, onda je cijela momčad kriva, a ne samo obrana - govori Jozo Šimunović
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. studeni 2014. 11:02

U zadnje je vrijeme upravo on iskočio u prvi plan. Kraj svih obrambenih zvijezda i prekaljenih “iskusnjaka” poput Šimunića, Taravela, Sigalija, ranije i Addyja, najbolji dojam ostavlja Jozo Šimunović. Neki će reći - najmanje loš, jer obrana je ove jeseni najčešća meta kritika, budući da su neki golovi koje prima Dinamo iznimno smiješni. A još kad ih primi devet od Red Bulla u 180 minuta...

- Uvijek sve ostane na obrani kad se prima puno golova, sve kritike padaju na nas četiri u zadnjoj liniji. Ali, obranu moraju igrati svi, ne samo mi, a pogotovo kad se primi pet golova, onda je cijela momčad kriva - govori Jozo Šimunović, koji bi i danas protiv Hajduka trebao imati osigurano mjesto u zadnjem redu.

Djeluje smireno, na terenu je u zadnjim utakmicama također takav. Sigurniji nego prije, pouzdaniji. Barem u odnosu na partnere.

- I ja se osjećam mirnijim i sigurnijim. Prošao sam napokon ovog ljeta kompletne, prave pripreme, ulovio sam ritam utakmica. Znate, to s obranom... Dosta se rotiramo, puno je utakmica, ne može to ni izgledati perfektno. Ja sam najmlađi među stoperima i mogu samo reći da od svih njih puno učim i upijam. Dobre stvari, naravno. Najviše od Joea, ipak sam s njim igrao najviše utakmica.

Stiže Hajduk, pa Astra, općenito, završnica je jeseni. Može li Dinamo izići iz krize?

- Nema krize, mi smo u prvenstvu ipak četiri boda ispred Rijeke. A u Europi još imamo šanse za prolaz, ako pobijedimo Astru... Dobro, ne ovisi baš sve o nama, ali ako ne slavimo u Rumunjskoj onda i nemamo više šansi. Iskreno vjerujemo da sve to može pozitivno završiti. Je, ružni su oni porazi od Red Bulla i Celtica, ali događa se, idemo dalje...

S Hajdukom je na Poljudu bilo teško.

- Istina, primili smo dva gola, no zabili smo tri, ipak. Imali smo tada i jaki ritam utakmica, nije bilo lako. Sad očekujem odličnu utakmicu i neka nogomet bude u prvom planu.

Tko je u Hajduku najveća prijetnja?

- Iskreno, ne znam koga bih izdvojio. Općenito, od igrača izvan Dinama mogu podcrtati Andreja Kramarića, ostali nisu njegova klasa. Sve u derbiju ovisi o nama, ako smo mi labavi, onda oni izgledaju dobro. Ako nemaju prostora, onda se i ne mogu razmahati. Nadam se da će tako i biti.

Znači, danas počinje nova pobjednička serija?

- Bilo bi lijepo da počnemo seriju. Svaka pobjeda daje vjetar u leđa.

Šimunoviću je 20 godina, njegovi vršnjaci u tim godinama već odlaze iz Dinama, on je tek krenuo s ozbiljnijom serijom utakmica.

- Da, tako ispada, ali nisam ja time opterećen. Svjestan sam da moram još puno raditi i napredovati da bih mogao vani igrati. Uostalom, razmišljam da nikad nije prekasno za otići u inozemstvo, već može biti samo prerano - razmišlja Jozo Šimunović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:37