BIJELI U SLOVENIJI

Anđelković nakon potpisa za Hajduk: 'Svakome iz Mokošice san je igrati na Poljudu!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. lipanj 2013. 17:43

Dva nova igrača doveo je Hajduk ovoga ljeta, a jedan od njih, Mislav Anđelković , u dvije utakmice pokazao je zašto je angažiran. Novinarska je ocjena, u ulozi zadnjeg veznog potvrdio je Anđelković status pojačanja. Igrač jednostavnih rješenja, čuva loptu, nema viška dodira. Dojam je da je Hajduk u Anđelkoviću dobio igrača kakvog je doista i tražio. Iskusnog zadnjeg veznog, nogometaša i čovjeka baš po mjeri momčadi. Tudor je inzistirao na Anđekoviću i nije pogriješio. Dapače, riješio je u startu jednu dvojbu, jer premda izgleda rano, ipak je jasno da je bivši igrač Istre izborio mjesto u početnoj postavi.

- Svakome gode pohvale, ali moram reći da sam puno zadovoljniji igrom u drugoj utakmici protiv Petrolula nego izvedbom u dvoboju s Rudarom - bez ustručavanja je iskreno kazao 25-godišnji Anđelković.

U Istri je navikao na igru s dva zadnja vezna, a u ljetnom Hajduku, na pripremama u Mariboru, uigrava se sustav 4-3-3 s tri vezna.

- Drukčiji su zahtjevi igre s tri vezna, od mene se traži da budem malo povučen. Zadaća mi je primarno defenzivna, a u Istri sam imao veću ofenzivnu slobodu, jer uz mene je uvijek bio igrač koji se bavio obrambenim zadacima. Ali, jasno je da ću se naviknuti na nove obveze. Dapače, već sam maksimalno koncentriran na sve zahtjeve trenera Tudora.

Dva i pol tjedna je Anđelković u Hajduku. Dva i pol tjedna živi svoj dječački san.

- Tko odraste u Mokošici pokraj Dubrovnika taj uvijek ima samo jedan nogometni san - zaigrati u Hajduku. Prije mene je bijeli dres nosio Tomislav Glumac, ali meni se pruža prigoda ostaviti dublji trag. Sretni su moji prijatelji, svima je drago. I ja sam sretan, jer Hajduk je za mene više od običnog kluba.

Objasnio je Anđelković još na splitskoj promociji da je Hajduk za njega “prvo ljubav, a tek onda posao”. Međutim, ostalo je nerazjašnjeno pitanje kako je došao do Hajduka. Je li Bijele odbio u prvom razgovoru i pritom bio bliži Kantridi?

- Istina je da se Rijeka prva javila, a Hajduk nikada nisam odbio. Prvi su Riječani stupili sa mnom u kontakt, ali kada sam dobio poziv iz Hajduka, našao sam se u situaciji da sebi mogu kazati “riješio si nastavak karijere”. Nisam dvojio nijednog trenutka, Hajduk je bio i ostao moj prvi izbor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 18:22