Split, 231010.Park mladezi.12 kolo Prve Hrvatske nogometne lige.Split - Inter.Na fotografiji: Prosvijed igraca Splita kod glavnog suca Sime Bugarija nakon sto je iskljucio iz igra Bojana GolubovicaFoto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX
KIKS SPLITA

Briljantni Osijek 'unakazio' Rijeku na Kantridi, Zagreb iznenadio Slaven!

U prvoj utakmici 12. kola Prve hrvatske nogometne lige Varaždin je sa 2-1 pobijedio Istru 1961. Tako su 'siromašni' Varaždinci zasjeli na četvrto mjestu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. listopad 2010. 20:00

Slaven Belupo - Zagreb 0-1 (Pavlović 17)

Varaždin - Istra 1961 2-1 (Dudić 21, Pauletić 51-ag/Linić 53)

U prvoj utakmici 12. kola Prve hrvatske nogometne lige Varaždin je sa 2-1 pobijedio Istru 1961. Tako je Varaždin barem privremeno zasjeo na četvrtom mjestu, dok su Vulićevi puleni ostali prikovani na dno ljestvice. Varaždinci su od prve minute odlučili pokazati Istri tko je gazda u dvorištu, ali Puljani su se uspjevali nekako braniti do 21. minute. Tada je Vugrinec proigrao Feđu Dudića, koji se othrvao Pauletiću i iz blizine matirao Škorića.

U 51. minuti su Puljani matirali sami sebe, točnije Pauletić je nespretno iznenadio Škorića. Ipak, dvije minute poslije Istra se vratila u utakmicu nakon što je Krklec obranio udarac Stupića, a Linić je pokupio 'odbijanac'. Do kraja utakmice i jedni i drugi su imali nekoliko prigoda, ali rezultat se nije mijenjao...

RNK Split - Inter 1-0 (Vidić 29, Matko 74)

Katalinić kontra Lončarevića završilo je 1-1 nakon neobične utakmice u kojoj smo vidjeli jedan crveni karton na svakoj strani te ukupno šest žutih kartona što najbolje potvrđuje da je to bila više borbena i uzbudljiva nego kvalitetna utakmica. Splićani su zabili gol s igračem manje nakon što je već u 8. minuti isključen Golubović, a gosti nisu znali iskoristi svoju prednost sve dok nisu i oni ostali s deset igrača. Gol vrijedan boda za Inter zabio je Matko u 76. minuti.

Rijeka - Osijek 1-5 (Štrok 23/Miličević 7, Smoje 28, Nikšić 39, Šorša 62, Škorić 90)

Nogometaši Osijeka iznenadili su Rijeku i s pet golova uzeli tri vrijedna boda na uvijek neugodnom gostovanju. Osijek je u sedmoj minuti došao do vodstva pogotkom Miličevića. Riječani su na odgovor čekali 15-ak minuta kada je Hrvoje Štrok poravnao rezultat. S obzirom na sjajnu formu vratara Lisjaka nije se očekivalo da će Osijek do kraja utakmice dati četiri gola. Nikšić je u 39. minuti pogodio za 2-1 i tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme. Šorša u 62. i Škorić u 90. minuti postavili su konačnih 5-1 za Osijek.

Karlovac - Lokomotiva 1-2 (Primorac 90/Sopić 55, Bule 85)

Lokosi su u Karlovcu uzeli sva tri boda golovima Sopića i Bule, a poraz domaćina uspio je ublažiti Karlo Primorac. Da utakmica nejde smjerom kojim je želio Igor Pamić dalo se naslutiti u 12. minuti kada je Čejvanović isključen nakon prekršaja nad Pekom. Četiri minute prije toga Primorac je imao dvije prilike za prvijenac koji je kasnije i zabio. Sopić je udarcem iz daljine pogodio jednog od obrambenih igrača Karlovca i lopta je prevarila Sunaru. Igrala se tada 55. minuta. Pola sata kasnije Nino Bule na asistenciju Bekića postavlja visokih 2-0. Karlovac se nije mogao vratit i tek je Primorac smanjio rezultat.

Slaven Belupo - Zagreb 1-2 (Milardović 90/Pavlović 17, Dedić 80)

Golovima Matea Pavlovića i Svena Dedića nogometaši Zagreba upisali su tri boda nakon gostovanja u Koprivnici. Pred sam kraj utakmice Josip Milardović smanjio je rezultat na 2-1. Gosti su u vodstvo došli u 17. minuti nakon što je ubačaj Jamesa iskoristio Mateo Pavlović i matirao Rodića. Mogao je Slaven izjednačiti nakon što se Vojnović našao pred vratarem Zagreba, no nije bilo preciznosti. Bilo je to sve što se bitinije dogodilo u prvom poluvremenu. Početak drugog obilježio je udarac Gregurine. Lopta je otišla pokraj stative. Mreže su mirovale do 80. minute kada Dedić sjajnim udarcem zabija za 2-0. Poraz je umanjio Josip Milardović nakon udarca glavom. Slaven je tako i nakon Hajduka upisao još jedan poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 04:17