ZADOVOLJNI ODLUKOM

ALEN & ZVONKO PAMIĆ: Pun pogodak je bio kada smo odlučili napustiti HNL!

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 06. studeni 2010. 15:04

Dvije su godine zajedno s ocem Igorom i bratićem Sandijem Križmanom bili u fokusu hrvatskih medija. Alen i Zvonko, do prošlog ljeta veznjaci Rijeke i Karlovca, najistaknutiji članovi žminjske nogometne dinastije Pamić, HNL su odmijenili belgijskom Jupiler Pro ligom, tj. njemačkom Bundesligom.

Koliko ste utakmica do sada odigrali u Standardu/ Freiburgu?

ALEN: Samo četiri prijateljske, uglavnom zbog ozljede zadnje lože. Još čekam šansu u službenom nastupu.

ZVONKO: Zbog ozljede ligamenata koljena, samo 13 minuta. I to baš sada, prošlog vikenda na Allianz areni. Otkad sam oporavljen četiri puta bio sam na klupi, a trener ponavlja kako je sada ključno da budem strpljiv. Treniram i čekam...

Nakon 4-5 mjeseci liječenja ili sjedenja na tribinima i klupi mislite li da ste prerano otišli u inozemstvo?

ALEN: Nije lako, ali ne mislim da sam uranio s odlaskom. Posebno kad vidim kako je danas teško na Kantridi. A u Liegeu je dobro. Daleko bolje!

ZVONKO: U Bundesligi sam, ne žalim za HNL-om. Naravno da bih volio igrati, ali doći će i to. Ja sam bio ugovorom vezan uz Kantridu, no za Rijeku nisam odigrao niti jednu utakmicu. Pustili su me u Karlovcu, očigledno im nisam trebao. Prve godine im nisam trebao u momčadi, a druge godine im nisam trebao ni na pripremama! Žao mi je što nisam igrao na Kantridi, ali to je sada prošlost za kojom se ne namjeravam okretati.

Što i kako u Liegeu/Freiburgu govore o HNL-u, našem nogometu i našim igračima?

ALEN: Belgijanci cijene naš nogomet, naravno. Igrali su protiv Hrvatske i - gubili. A i niz naših igrača ovdje je ostavilo sjajan dojam. O HNL-u zapravo ni nemaju stava. Znaju samo za Dinamo i Hajduk.

ZVONKO: U Freiburgu su sa mnom Banović i Mujdža, pomoćni trener Burić ovdje je već godinama, Bundesliga je puna naših igrača. To je samo po sebi ilustracija visokog mišljenja Nijemaca o HR-nogometu.

Manuel Pamić... Nije rođak, ali je prezimenjak i također Žminjac. Završile su peripetije oko menadžerskih ugovora, nema prepreke da ga se pozove u reprezentaciju. Zaslužuje li dres, je li bolji od konkurenta Strinića?

ALEN: Manuel svojim igrama u Pragu apsolutno zaslužuje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Da, vjerojatno i u startnih 11.

ZVONKO: Bilo bi stvarno lijepo da nakon mog 'starog’ opet jedan Žminjac zaigra za Hrvatsku, za A reprezentaciju. Manuel to sigurno zaslužuje. Ima potrebnu kvalitetu, to je svima jasno, a nije ni da je konkurencija bogzna kako velika na toj poziciji lijevog bočnog.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 14:07