BIJEG DANIJA OLMA

ALARM NA NOU CAMPU 'Zašto smo dopustili da nam Dinamo otme takvog talenta!?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. kolovoz 2014. 02:12

Slično kao u Hrvatskoj, informativna “bomba” o prelasku Daniela Olma u Dinamo odjeknula je i u Španjolskoj. Transfer je u prvom redu izazvao iznenađenje. Španjolska informativna agencija EFE ističe da Dinamova web stranica transfer opisuje “senzacionalnim”. Pozornost španjolske agencije izaziva i činjenica da bi Olmo nakon početnih treninga s drugom Dinamovom momčadi vrlo brzo mogao debitirati i u prvoj momčadi.

Svi skamenjeni

Mundo Deportivo, dobro obaviješten i na izvoru informacija, iskreno žali za mladim igračem. ”Barcelona je jučer izgubila jednog od najobećavajućih nogometaša, Daniela Olma Carvajala. Napadač, rođen u Terrasi 7. svibnja 1998., odigrao je izuzetnu sezonu u dresu kadeta A te je bio pozvan da u ponedjeljak počne iduću sezonu u dresu mlade momčadi B.”

Novi voditelji Barcelonina podmlatka Jordi Roura i Aureli Altimira skamenili su se kad ih je u srijedu nazvao Olmov otac (trener drugoligaša Sabadella) te im kazao da Daniel neće nastaviti igrati u Barceloni, iako nije otkrio kamo odlazi. Tek dan kasnije saznali su iz medija da mu je odredište donedavni dom braće Halilović.

Među navijačima mišljenja su podijeljena. Idu od frustracije jer im odlazi jedna od nada do razumijevanja za takvu odluku - konkurencija u Barci je grozomorna, doći do prve momčadi trnovit je put. Drugi su uvjereni da se radi o kompenzaciji na kojoj je Dinamo inzistrao da bi pustio Halilovića i vjeruju da je Barca u ovoj razmjeni na dobitku, dok drugi tvrde da Olmo i nije takva kvaliteta kao što se tvrdi i da su drugi vršnjaci bili ispred njega ( Lee, Carles Perez, Aleńá, Ayoub ili Oriol Busquets).

Uzor mu je Xavi

Kataloncima nije lako prihvatiti odlazak igrača koji je u posljednjih šest godina prošao kroz sve Barcine kategorije. ”Nedostajat će nam”, završava Mundo Deportivo koji je krajem 2012. u opširnom članku predstavio tada jednog od ključnih igrača kadeta. ”Dani naporno trenira preko tjedna, a na utakmici služi momčadi. Solidaran je, vrijedan i snažnog karaktera. Uzori su mu Pedro, Xavi i Forlan. Ekstrovertiran je, druži se sa svima, jedan je od lidera i zna motivirati ekipu..."

Olmo je, ističu španjolski mediji, idući tjedan trebao s Barcom potpisati trogodišnji ugovor. Mundo Deportivo tvrdi da je vijest izazvala šok na svim razinama kluba - među trenerima koji su ga smatrali jednim od najperspektivnijih igrača mladih kategorija, među suigračima koji nisu ništa znali o planovima za odlazak kao i među brojnim navijačima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 06:10