Ante Čizmić/CROPIX
PROBLEMI NA POLJUDU

Ako Andrijašević uskoro ne potpiše ugovor, Hajduk će ga ovog ljeta morati prodati

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. lipanj 2013. 19:00

Bijeli su autobusom iz Splita jučer otputovali na dvotjedne pripreme u Maribor. Premda je brojka od 26 igrača (zajedno s vratarima) dugo bila zacrtana kao osnova za kadar s kojim će Tudor raditi na Pohorju, u autobusu za Sloveniju mjesta je našlo 30 igrača, a još tri se očekuju nakon rehabilitacije ozljeda. Koliko će proširenje kadra za pripreme pomoći Tudoru u filtriranju prve momčadi, znat će se već početkom srpnja, ali činjenica je da je u Sloveniju poveo sve raspoložive igrače. Svi će dobiti priliku, pa ako se netko pokaže kao “pojačanje iz drugog plana”, tim bolje za Bijele. Bit će momčad na dobitku, ali jasno je da je standardna momčad iz prošle sezone uglavnom ostala na okupu. Ali, na početku priprema uvijek stoje ista pitanja.

Kakav će nam se Hajduk predstaviti u Sloveniji, kakav kadar na raspolaganju ima Igor Tudor?

Jednodušna je ocjena da Bijeli nisu slabiji u odnosu na prošlu sezonu, jer glavni igrači još uvijek su u bijelom dresu. Dobro je znano da Hajduk želi realizirati transfere važnih prvotimaca poput Maloče, Blaževića i Vukovića , ali dok se posao ne zaključi, svi su pod Hajdukovom zastavom. Sedam je igrača napustilo Poljud, a među njima je i Danijel Stojanović koji je prošle sezone odigrao 30 utakmica. Odlaskom Stojanovića otvorilo se pitanje lijevog beka, jer otišao je i Lima pa su Bijeli ostali samo na dojučerašnjem junioru Lučiću kao alternaciji za standardnog prvotimca Jozinovića. Na poziciji lijevog beka najtanja je konkurencija, a uz to Bijeli traže i rješenje na mjestu zadnjeg veznog. Čak tri igrača dovedena su za tu ulogu (Anđelković, Bradarić i Galešić) s tim da je i Guberac, koji se nalazi na probi, također korektor zadnje linije. Na toj poziciji Anđelković je u evidentnoj prednosti, ali pitanje je što će biti s Andrijaševićem. Franko je jedini igrač koji nije ispunio želju Hajduka za produljenjem ugovora i ukoliko to uskoro ne učini, jasno je da će se ovoga ljeta ići u transfer Solinjanina koji za nekoliko dana puni 22 godine.

Realno je reći da će Tudor tijekom lipnja uigravati jednu momčad, a onda na kraju kolovoza stanku za akciju reprezentacije dočekati s drugom, bitno izmijenjenom momčadi. Transferi su neminovnost, jer drukčije se preživjeti ne može, ali pritom je jasno da Hajduk ima više pozicija na kojima ima već spremne alternacije.

Europske utakmice Hajduka startaju 18. srpnja, a prethodno će Bijeli imati i dva važna domaća okršaja. Superkup s Dinamom 6. srpnja i prvenstvenu premijeru u Zadru 13. srpnja. Za te srpanjske dvoboje Tudor priprema Hajduk koji je poveo na pripreme u Maribor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:46