Srdjan Vrancic / CROPIX
DERBI NA MAKSIMIRU

AKCIJA VOLONTERI HNS će angažirati 58 volontera za utakmicu Hrvatska - Srbija

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. ožujak 2013. 10:16

HNS će angažirati 58 volontera za utakmicu Hrvatska - Srbija , kaže Nina Pavlović koja u Kući nogometa vodi brigu o pilot projektu Rusanove.

Jučer je istekao rok za prijave, zainteresiranih je bilo osjetno više, Nina pojašnjava:

- Na mail koji je za to službeno predviđen došlo je 370 prijava, međutim kako je u jednom trenutku mailbox bio pun nekima se pošta vratila. Usto, stizali su obrasci i na druge adrese, procjenjujem da ih je sve zajedno bilo oko 450, ali samo ovih 370 uzimamo u obzir.

Odabir će trajati najduže do 10. ožujka, prednost će imati ljudi koji su stekli iskustvo na Europskom prvenstvu u futsalu, a zatim...

- Morat ćemo za sve koji su prošli napraviti dvodnevni trening, upoznati ih s terenom i zahtjevima. Volontere ćemo odsad uvoditi u bazu podataka, i to iz raznih krajeva države, pa tko bude zainteresiran angažirat ćemo ga za buduće utakmice A-reprezentacije, ali i drugih nacionalnih momčadi.

Uz plaćenu kartu za ZET, obrok i poneki poklon sponzora, najveći ulog svakog od entuzijasta koji su spremni gratis raditi za HNS i Vatrene bit će ukoliko dođe u šansu gledati utakmicu. Ovisi u kojem će sektoru biti angažiran, od akreditacijskog centra, opremanja stadiona, usmjeravanja gledatelja, ili ipak uz video zid gdje će se također pratiti susret zacijelo u dobroj atmosferi onih koji nisu nabavili ulaznice.

Dakle, akcija koju neki drže kontroverznom tvrdeći da Savez treba platiti dnevnice ljudima, a ne da rade besplatno, što se tiče HNS-a uspjela je. Mnogi, prvenstveno mladi, žele doživjeti novo iskustvo i biti aktivan dio spektakla.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 16:19