Goran Mehkek / CROPIX
NE BOJI SE RUMUNJA

ADEMI NE KRIJE 'Moramo u Europsku ligu, teško bih podnio igranje samo u HNL-u'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. kolovoz 2014. 22:52

Arijan Ademi je standardna kvaliteta Mamićeve momčadi. Bez njega se definitivno ne može zamisliti Dinamova vezna linija. On je jedan od onih igrača koji će na travnjaku uvijek ponuditi najviše što može. Nekad može odigrati i slabiju partiju, ali budite uvjereni da će Ademi na svakoj utakmici ostaviti cijelog sebe. On je svakako jedna od važnih karika Dinama na sutrašnjoj utakmici u Ploiestiju.

- Oporavili smo se od poraza s Aalborgom. Nije bilo lako, ali jesmo. Znamo da od žalovanja nema koristi, vrtjeti film unatrag nema smisla. Danas krećemo u Rumunjsku napraviti dobar rezultat, a u dvije utakmice ostvariti naš cilj, plasirati se u Europsku ligu. Nema tu velike filozofije i velikih riječi - kaže nam Ademi.

Jučer su nogometaši Dinama prije treninga imali poseban filmski program. Gledali su DVD s utakmicama Petrolula. Stručni stožer na čelu sa Zoranom Mamićem do detalja je analizirao rumunjsku momčad koja ove sezone ima velike ambicije. Što je vidio Ademi?

- Jaka su momčad, nije to nikakva demagogija. Vidjeli smo mnogo toga dobroga u njihovoj igri, zaista imaju klasne igrače. Posebno su jaki u napadu, četvorica igrača koji gravitiraju prema naprijed su moćni, zaista dobri. Za protivnika imamo momčad koja ima glavu i rep, dobro je posložena i imat ćemo zahtjevan zadatak. Međutim mi smo spremni za oba okršaja, itekako smo svjesni što nam nose ove dvije utakmice. Koncentracija je maksimalna, svi smo fokusirani, ne možemo zakazati!

Pitali smo Ademija kako mu je izgledao Adrian Mutu, glavna zvijezda Petrolula koji bi mogao predstavljati najveću opasnost za Dinamo. Je li zaista tako dobar kako se priča?

- Ma, u svakom potezu vidi se da se radi o vrhunskom igraču, bez obzira na to što je već nakupio godina. Još je u formi, igra odličan nogomet. Želi zaigrati za reprezentaciju Rumunjske. Trebamo biti oprezni s Mutuom. Međutim nije on jedina opasnost. Već sam vam kazao da su sva četvorica igrača Petrolula koji igraju prema naprijed živa napast, morat ćemo ih neutralizirati. Mutu jest najveća opasnost, ali nikako se ne smijemo koncentrirati samo na njega, da nam ne zapapri netko drugi.

Kad razmišljamo tko bi se trebao posvetiti Mutuu, na pamet nam padaju dva prezimena, Ademi i Vukojević. Hoćete li vi dobiti zadatak pokazati Mutuu da neće tako lako probijati Dinamove linije?

- Nitko nam nije o tome još ništa govorio. Tko zna što će tu biti... Ne znamo još tko će igrati, trener nam to nije objelodanio.

Dobro, nama se čini da ste vi sigurni starter, da je to dosta jasno?

- Ne znam, možda će zaigrati Ogi, pa će on preuzeti Mutua.

Biste li vi željeli čuvati Mutua?

- Ja sam spreman za Mutua! Ali pričekajmo, vidjet ćemo kako će se priča razviti.

Ademi, kao i svi ostali iz Dinamove svlačionice, zna koliko je važna sutrašnja utakmica u Ploiestiju, kao i ona uzvratna u Maksimiru. Neće Dinamo propasti ako se ne plasira u Europsku ligu, ali ipak bi to bio velik udarac za klub. Došlo je toliko novih igrača, uložio se velik novac u pojačanja, pa bi Dinamov izostanak iz Europe bio jako loša epizoda.

- Zaboravili smo Aalborg i usredotočeni smo samo na Petrolul, ali sad kad razgovaram s vama, hoćeš-nećeš vrate mi se slike s one uzvratne utakmice s Dancima. Nadigrali smo ih u svim segmentima igre, a nismo prošli. Teško shvatljivo, ali to je nogomet, zato i jest najgledaniji sport na svijetu, događaju se stvari za koje misliš da se nikada neće dogoditi.

Onda je dodao...

- Ispadanje iz trke za Ligu prvaka od Aalborga bio mi je najteži poraz u karijeri! Definitivno. Zaista, nakon utakmice u Maksimiru nisam znao gdje sam. Ubio me taj poraz. Ali neću sad više o tome, vidite kako se navučem na priču o Aalborgu, a to mi sad nije potrebno. Sve treba biti posvećeno Petrolulu. Nema nazad. Tugovali smo dva dana, sad moramo dalje, u Europsku ligu.

Nije mogao da ne kaže i ovo:

- Vjerujte, teško mogu i zamisliti da Dinamo ne igra Europu! Ne ide mi u glavu da cijelu sezonu igramo samo HNL. To nikako ne bi bilo dobro. U Dinamu sam četiri godine, dva puta sam igrao Ligu prvaka, dva puta Europsku ligu, zato ćemo sad svi napraviti sve da opet igramo Europsku ligu. Ne znam kako bih podnio da ostanem samo na HNL-u...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:24