DEBITIRA PROTIV ZADRA

Addy: 'Dokazat ću u Dinamu da sam spreman za ozbiljne stvari, uspjet ću u Europi!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. ožujak 2013. 22:59

Lee Addy ostao je zadnji, jedini od zimskih Dinamovih prinova ili pojačanja koji još nije odigrao niti minutu. Stigao je iz Kine posljednjeg dana prijelaznog roka, zatim se i ozlijedio, adaptacija i oporavak trajali su dugo, više od mjesec i pol dana. I večeras bi, na Veliku subotu trebao debitirati za Modre protiv Zadrana, napokon pokazati da je klasa za kakvu ga u Maksimiru drže.

- Imao sam problema s ozljedom, postupno se oporavljao, sad sam spreman za utakmicu. Radujem se što ću napokon na teren, jedva čekam. Kažem, fizički sam sasvim spreman, međutim, trebat će mi utakmice da pokažem koliko znam i mogu. Treba malo vremena da uđem u formu - priča Addy, koji se ne odvaja od slušalica i glazbe, stalno su na uhu.

Priča tiho, odgovara dosta opširno, na engleskome, iako ne posve razgovijetno. Zanimalo nas je, prije svega, zašto je uopće otišao iz Kine, zbog čega je imao potrebu vratiti se na posudbu, i to u Dinamo?

- Ja sam igrao u Crvenoj zvezdi i želio sam napredovati, napraviti iskorak u karijeri. Otišao sam u Kinu, međutim, nije to ono što želim. Nije u pitanju novac, ja želim igrati na visokoj razini, Kina je ipak još daleko od toga. Zato sam opet došao u Europu. Znam što je Dinamo, to je velik klub, koji igra Ligu prvaka, iz kojega se može napredovati. Želim više od karijere i zato sam stigao ovamo.

Ali, dakako, nije mu cilj ovdje završiti karijeru, ambicije su puno više?

- Htio bih igrati nogomet u velikom klubu, no znam da je dug put do tamo. Prvo se s Dinamom moram plasirati u Ligu prvaka, tamo napraviti neki rezultat, a tek onda razmišljati o nekom transferu. U svakom slučaju vidim se u Europi, to želim igrati i vjerujem da ću uspjeti.

Svašta se o Addyju priča, komentari njegovih kvaliteta stižu s puno strana. Gotovo svi govore da se radi o odličnom igraču. Ali da je istovremeno vrlo upitnog karaktera, da je neprofesionalan... Nedavno nam je jedan beogradski novinar, koji je Addyja pratio dok je igrao u Zvezdi rekao: “On je dobar igrač, ali Dinamo se zeznuo”. Nije htio reći više od toga.

- To su neke predrasude, kojih se teško riješiti. Ne prihvaćam to da nisam profesionalan, evo, došao sam na trening na vrijeme, izvršavam svoje obveze od prvog dana krajnje profesionalno. A to što je bilo u Beogradu, jednom sam zbog vize zakasnio na trening, odmah se podignula bura. Znam da se u velikim klubovima, a Dinamo to jest, gleda sve drugim očima, međutim ja još jednom kažem da nisam problematičan tip i uistinu se prema poslu odnosim profesionalno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:02