Ante Cizmic / CROPIX
ODMOR U SPLITU

A SVI SU MISLILI DA JE U LONDONU! Bilić se pojavio na treningu reprezentacije

'Došao sam ih pozdraviti, poželjeti im sreću. Ono kako su igrali u Milanu bilo je sjajno, komentirao sam tu utakmicu za ITV i Englezi su bili oduševljeni'
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. lipanj 2015. 22:05

Slaven Bilić, novi trener West Hama, bivši izbornik reprezentacije Hrvatske, pojavio se u Poljudu u pratnji svoje kćerke Alani, pa su se svi sjatili oko njega. Najprije Mario Mandžukić, onda braća Kovač, pa niz ljudi s kojima je živio u stožeru (dr Bahtijarević, Martinac, Cvrk, Pacak) tako da trening reprezentativaca nije bio u prvom planu.

-Došao sam ih pozdraviti, poželjeti im sreću. Ono kako su igrali u Milanu bilo je sjajno, komentirao sam tu utakmicu za ITV i Englezi su bili oduševljeni. Na ovoj utakmici neće biti dva naša asa Modrića i Ćorluke i bez obzira što tko govorio teško je kompenzirati njihov izostanak.

Što se tiče novog angažmana u londonskom klubu Bilić je priznao da mu je to bila ambicija od prvih dana kad se prihvatio trenerskog posla. Dapače, jedva čeka da krene Premier liga. O svojim pomoćnicima, to hoće li sobom u London voditi Nikolu Jurčevića i druge nije htio govoriti, jer svima trebaju radne dozvole.

I Bilić se slaže da je žalosno kad se igra pred praznim tribinama, čak je uvjeren da bi se Talijani više voljeli nadmetati u ambijentu s navijačima.

-Ovo je utakmica prestiža, bilo bi čudio da Talijani i mi ne pođemo na Euro 2016. Držim da su „azzurri“ opasni, nemojmo se zavaravati da su njihovi igrači, mislim na one Juventusa, premoreni ili zasićeni, oni su u ritmu.

Hajduk je uvijek pitanje za Bilića:

-Znam Burića, poznajem stanje, ponovit ću da za moj najdraži klub nije pitanje ovog ili onog trenera nego neimaštine.

Što se tiče igara Ivana Rakitića njegova je ocjena da je „super profesionalac, pa je zaslužio sve što sad ostvaruje“. Bilić je umnogome pridonio da Raketa optira za Hrvatsku, dva puta je bio u Baselu i razgovarao s Raketinim roditeljima, „koji nisu postavljali nikakve uvjete, već im je bio važan pošteni tretman“. A to je Rakitić zaslužio

Related content

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:29