Cropix/Ronald Goršić
UŽIVO OD 19 SATI

HAJDUK PRIMIO PRIJETNJU Prekid susreta 'visi u zraku', navijači okupirali centar grada!

Nogometna groznica trese Split i cijelu Dalmaciju, ali i Hajdukove navijače diljem svijeta kako se bliži 19 sati i početak prve utakmice play-offa Europske lige između Slovana i Hajduka u Liberecu. Svi vjeruju da Hajduk može izboriti Europu, ali po vijestima iz Češke, bit će jako teško. Na posebnom će oprezu morati biti navijači koji nakon prijetnje engleskog delegata danas drže sudbinu kluba u svojim rukama.
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 20. kolovoz 2015. 19:09

Hajduk se izborio za svoje navijače, da svi oni koji imaju ulaznicu, pa makar bila i na tuđe, češko ime, budu pušteni na tribinu!

Ući će u gledalište, ne nužno na ono mjesto na kojem imaju kartu, nego će se za njih dodatno otvoriti sektor uz one navijače koji pripadaju skupini od 550 navijača Bjelih za koju je već određen sektor na stadionu U Nisy, javlja Slobodna Dalmacija. Dakle, oni koji su izvan kvote 550, a imaju ulaznice na tuđe ime, bit će smješteni uz Torcidin sektor i to je vrlo važna i dobra vijest za dovitljive hajdukovce.

Druga vijest uoči utakmice odnosi se na posebnu senzibiliziranost delegata utakmice, Engleza Barry Brighta. On je doslovce zaprijetio da će prekinuti utakmicu na svaki povik povezan s rasizmom, a kamo li na pojavu nekog transparenta ili nedopuštenog natpisa.

Dakle, iz Hajduka mole i ovim putem svoje navijače da uoči samog susreta još jednom shvate svu delikatnost i važnost trenutka, da nema mjesta rasizmu ni nepoćudnim natpisima, jer je delegat Englez spreman utakmicu istog časa – prekinuti!

A što bi to značilo za Hajduk, ne treba ni spominjati.

Sada je sve na navijačima koji su tijekom dana stogli u Liberec. Centar grada je uoči utakmice bio pun torcidaša, a našim navijačima su se ovaj put pridružili i prijatelji iz Poljske, navijači Lecha iz Poznana.

Inače, Liberec grad od stotinjak tisuća stanovnika po službenim podacima (a ne bi se reklo na prvi pogled) kojega su prije Drugog svjetskog rata naseljavali većinom Nijemci, u Sudetima. Bliže je Dresdenu nego Pragu, udaljen od praških Hradčana 115 kilometara autoputa.

Tu je bio centar svih hajdučkih nadanja: pomoliti se u Fleku za dobru sudbinu i onda u Sudete!

Linker
22. rujan 2024 14:27