Joško Ponoš / Cropix
OŠTRI SPLIĆANI

Hajduk prijavio Anasa za EL: 'Prvo izbaci Skonto pa se onda prodaj u inozemstvo'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 11. srpanj 2012. 17:27

Hajduk je prijavio Anasa Sharbinija za 2. pretkolo Europske lige, a to u praksi znači da će 25-godišnji Grobničanin ostati na Poljudu još barem petanestak dana i da će te dvije utakmice protiv Skonta (19. i 26. srpnja) iskoristiti kao izlog za transfer u inozemstvo.

Jasno je da Hajduk želi prodati Anasa Sharbinija i vratiti barem dio uloženog novca. Njegova cijena se vrti oko tri milijuna eura, ali Hajduk još nema konkretnu ponudu za svojeg najskupljeg nogometaša. Zato je interes kluba da mlađi Sharbini igra Europu i da napravi transfer koji će spasiti i njega i Hajduk.

Ako se to ne dogodi bit će opet silnih komplikacija jer Anas Sharbini ulazi u zadnju godinu ugovora i klub bi mogao uvjetovati igranje potpisom novog ugovora. A Hajduk nije u mogućnosti Sharbiniju ispoštovati niti ovaj aktualni.

Zato bi svi bili najsretniji da Anas Sharbini odigra dvije prave utakmice protiv Skonta i da se proda u inozemstvo. On bi pronašao novi izazov, a Hajduk bi zaradio nešto novca.

Za razliku od Anasa njegov stariji brat Ahmad nije se našao na spisku za Europu. S njim trener Mišo Krstičević ne računa i očito da ga se Hajduk želi riješiti.

Anas se prije nekoliko priključio prvotimcima ali nije išao u Međugorje gdje će Hajduk boraviti sljedeća dva dana. Anas trenira na Poljudu, a Ahmad je „otpisan“.

Inače, od srijede u prodaji su se našle ulaznice za prvu utakmicu koju Hajduk u četvrtak 19. srpnja igra protiv latvijskog Skonta na Poljudu.

Nema gužve pred blagajnom kao što je to bilo prošlih godina, ali prva Hajdukova utakmica sezone sigurno će izazvati propiličan interes. Sve su najave da bi Poljud moglo pohoditi između 15 i 20 tisuća gledatelja. A ulaznice nisu mukte nego od između 40 (sjever) i 100 kuna (zapad).

Najvijače intrigira taj novi Hajduk trenera Miše Krstičevića. Posebno jer dosad navijači nisu imali šanse vidjeti „bijele“ u službenim utakmicama. Cijele pripreme prošle su u trening utakmicama zbog supenzije HNS-a. Ovo je jedan „neviđeni Hajduk“ jer nećemo ga prije Skonta vidjeti u ozbiljnoj utakmici. Ta će utakmica biti pokazatelj snage i mogućnosti Hajduka u novoj sezoni.

Linker
21. rujan 2024 19:53