Nikola Vilic / CROPIX
S POLJUDA U MAKSIMIR

Modri na Poljudu pronašli zamjenu za Čalu: I Dinamo želi dovesti Rubena Limu!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. prosinac 2012. 10:23

Hajduk trenutno Dinamu nije najveći suparnik, niti mu može parirati u rezultatskom, financijskom, igračkom pogledu. Međutim, svaki mogući odlazak nekog Hajdukovog igrača u Maksimir probudit će suparništvo, svaki takav transfer i dalje zvuči senzacionalno. Možemo, dakle, reći da bi ove zime moglo doći do senzacionalnog transfera. Naime, Hajdukov Portugalac Ruben Lima opasno je zapeo za oko Dinamovim čelnicima, u siječnju bi bijeli dres mogao zamijeniti modrim, nakon Tonela, u Maksimir bi mogao sletjeti još jedan Portugalac.

Neki idu toliko daleko pa kažu i da je Limin dolazak u Dinamo vrlo izvjestan, ipak, kad su ovakvi poslovi u pitanju, treba malo stati na kočnicu, pričekati da se uistinu i završi, ako se završi. Uostalom, sve ovisi hoće li već ove zime iz Dinama otići Luis Ibanez. Činjenica jest da je taj odlazak vrlo moguć pa Dinamo mahnito traži lijevog beka, da je opcija s Hrvojem Čalom sve manje vjerojatna i da je kvalitetne igrače na toj poziciji vrlo teško naći. Rubena Limu poznaju, svidio se Kruni Jurčiću još lani u derbiju na Poljudu, a u Dinamu se nadaju da ne bi trebao biti nedostupan.

Hoće li biti pojačanje, je li bolji od Ibaneza ili Pivarića? To se, naravno, ne može predvidjeti, međutim, ne bude li preskup, zašto ne probati? Ima 23 godine, bivši je portugalski U-21 reprezentativac, u Hajduku je imao solidnih i dobrih partija, tko zna, možda se isplati?

Ali zašto bi Hajduk pustio Limu i zašto bi on otišao iz Hajduka u Dinamo? Stvar je, dakako uvijek samo u novcu. Lima nije zadovoljan niti statusom na Poljudu, tamo je već naučio što znači ne primiti plaću na vrijeme, nikad se ne zna kad će kriza opet stati za Hajdukovu blagajnu. Po ugovoru ima oko 100 tisuća eura godišnje, ta svota za Dinamo sigurno ne bi bila problem. Uostalom, poznato je kako je ljutiti Lima prošloga ljeta upravo zbog financijskih problema napustio Hajdukove pripreme. Naime, iako nije redovito dobivao plaću, Hajduk mu nije želio izaći ususret i pustiti ga u inozemstvo ispod milijun eura odštete.

No, nakon tri mjeseca lutanja i potrage za klubom koji bi se dogovorio s Bijelima, Lima se vratio u Split i priključio momčadi. Međutim, naravno da su rane ostale, sentimenta u toj priči odavno nema, Lima bi sigurno, da može, Hajduk napustio - jučer. E, sad, je li se u međuvremenu smekšao i Hajduk? Situacija na Poljudu nije bajna, traži se svaka prilika za prodaju igrača i inzistirati na milijun eura za Limu ne bi imalo smisla. Uostalom, ugovor mu istječe u ljeto 2014., što znači da iduće zime može otići besplatno i da će, ne ode li sad, cijena idućih mjeseci samo padati. Osim da proradi dišpet pa u Splitu odluče da je za Dinamo cijena višestruko veća, u svim drugim slučajevima nema logike da Hajduk za nezadovoljnog igrača traži bajoslovni iznos.

S druge strane Dinamo također ne spava u novcu, neće ni u Maksimiru ići preko neke granice, plaćati Limu kao da dovode Lahma. No, kad bi recimo Ibanez otišao odmah, uz odštetu od nekoliko stotina tisuća eura, plus ono što bi uštedjeli od njegova ugovora u idućih šest mjeseci, našlo bi se novca za dovođenje Portugalca. Još bi sigurno nešto i ostalo.

Linker
21. rujan 2024 18:05