Denis Jerković/CROPIX
PRVI TROFEJ U 2013. GODINI

Hajduk bez pola momčadi srušio Budućnost, Jean Kouassi najbolji igrač turnira!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 04. veljača 2013. 18:44

Nogometaši Hajduka osvojili su 23. memorijal Andrija Anković poslije uvjerljive 3:0 pobjede nad Budućnosti iz Podgorice. Iako oslabljeni neigranjem petnaestorice igrača, koji su pozvani u različite reprezentativne vrste, Splićani su borbenom igrom na teškom i neravnom terenu ipak pokazali više umijeća i svih 90 minuta kontrolirali i igru i rezultat.

Nakon početnog pritiska Splićana prva velika prigoda ukazala se mladom Ivi Valentinu Tomašu u 24. minuti. No, on je malo zakasnio na dobro dodavanje Kouassija. Samo minutu kasnije Crnogorci su izveli brzu kontru preko Nikača, ali je vratar Hajduka Goran Blažević sigurno intervenirao. U 30. minuti mladi Vladislavić ubacio je loptu s desne strane pred vrata Budućnosti, tamo je visoko skočio stoper Goran Milović i spustio loptu prema ljubimcu Torcide, Jeanu Evrardu Kouassiju.

Osamnaestogodišnjak iz Obale Bjelokosti šutirao je škaricama pod gredu, ali je vratar Budućnosti Jasmin Agović uspio izbaciti loptu u korner. U 39. minuti Splićani su imali najveću prigodu za vodstvo u prvome dijelu susreta. Nakon akcije Stojanovića i Kouassija, lopta je došla do Ivana Vukovića koji se spremao uputiti udarac prema vratima, ali mu je u noge uklizao i srušio ga vratar Agović pa je sudac Goran Paradžik dosudio jedanaesterac za Splićane. Loptu je s bijele točke šutirao Vuković, ali je Agović pročitao njegovu namjeru i obranio kazneni udarac. U nastavku utakmice Budućnost je malo otvorila igru, što su Splićani iskoristili i brzim dodavanjima u više navrata zaprijetili vrataru Agoviću.

Konačno je u 55. minuti popustila obrana gostiju. Loptu je u šesnaestercu primio Tin Sušić i preciznim udarcem pod gredu donio vodstvo Splićanima. Samo pet minuta kasnije hajdukovci su opet izigrali statičnu obranu Budućnosti, a završni udarac u donji desni kut uputio je Kouassi. S tribina se zaorilo skandiranje "Drogba, Drogba..."

Nakon toga i gosti iz Podgorice imali su dvije prigode za pogodak, ali je Hajdukov vratar Blažević bio siguran. Kad se očekivao kraj susreta Ivan Vuković ipak je postigao pogodak nakon dodavanja Josipa Tomaševića. Crnogorski braniči zastali su pod dojmom da je Vuković u zaleđu pa nisu intervenirali; Vuković je pogledao u pomoćnog suca i kad je vidio da ne signalizira nedopušten položaj, nonšalantno je gurnuo loptu u mrežu i stavio točku na finale turnira.

Splićani su zasluženo osvojili turnir jer su za dva dana pokazali najviše. Bez obzira na izostanak velikog broja igrača, mladići Miše Krstičevića trkački su bili vrlo raspoloženi, a igrali su onoliko koliko im je teren dopuštao. Najbolji dojam ostavila su dvojica najisturenijih igrača, Crnogorac Ivan Vuković i tamnoputi Kouassi. Protiv Budućnosti je puno bolje nego prvog dana odigrao i Tino Sušić.

- Drago mi je da smo osvojili turnir i nakon dugo vremena igrali pred našim navijačima u dolini Neretve. Zadovoljan sam zalaganjem i borbenošću igrača, za neku bolju igru nisu postojali uvjeti. Pokazali smo da smo tjelesno spremni za proljetni dio prvenstva, pogotovo se to vidjelo kod igrača koji su prošli kompletne pripreme. Koristili smo i nekoliko juniora i naših igrača koji su bili na posudbi, zadovoljan sam i njihovom igrom - kazao je trener Hajduka Mišo Krstičević.

Kouassi najbolji igrač turnira

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jean Kouassi (Hajduk), najbolji strijelac je Ivan Crnov (Zrinjski), a najbolji vratar Jasmin Agović (Budućnost Podgorica), najmlađi igrač Franjo Buhovac (GOŠK), a igrač koji najviše podsjeća na Andriju Ankovića je Ivan Vuković iz Hajduka. Fair-play momčad je domaćin GOŠK.

Related content

HAJDUK - BUDUĆNOST 3-0

GABELA Stadion Podavala. Gledatelja 1200. Sudac: Goran Paradžik (Ljubuški).

STRIJELCI: 1:0 - Sušić (54), 2:0 - Kouassi (60), 3:0 - Vuković (85).

HAJDUK: Blažević, Vladislavić (od 48. Medak), Jonjić, Milović, Stojanović, Plazonić, Lima, Tomaš, Sušić (od 80. Caput), Kouassi (od 75. Tomašević), Vuković (od 88. Jelić).

TRENER: Mišo Krstičević.

BUDUĆNOST: Agović, Kamberović, Peković (od 87. Čarapić), Orahovac, Tonković (od 77. Milošević), Flavio (od 46. Mugoša), Golubović, Vukčević, Bošković (od 75. Rogošić), Adrović, Mikač (od 46. Raičković), Asanović.

TRENER: Radisav Dragičević.

Linker
23. rujan 2024 02:27