RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Frankfurt's Greek striker Theofanis Gekas (R) celebrates scoring with his temmate defender Patrick Ochs during the German first division Bundesliga football 1.FC Kaiserslautern vs Eintracht Frankfurt in the western German city of Kaiserslautern on October 17, 2010. AFP PHOTO / ULI DECK GERMANY OUT
 AFP
POVRATNIK MEĐU GRKE

Gekas za SN: Naša je prednost fanatična publika, ali iskreno, bojimo se Hrvatske...

'Najvažniji pojedinici su Modrić i Kranjčar. O njim mnogo toga ovisi, bit će velika stvar za nas ako spriječimo da se razigraju. Isto tako veoma cijenim Josipa Šimunića'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. listopad 2011. 11:28

Theofanis Gekas je Grčka bomba za Hrvatsku. Nakon utakmice u Zagrebu kazao je da se zbog spefičnih okolnosti unutar momčadi oprašta od reprezentacije, godinu dana kasnije, upravo pred odlučujući sraz s Vatrenima, prekaljeni centarfor oglasio se javno:

"Evo me opet"!

Jučer poslijepodne, u 15.30 kontaktirali smo s Gekasom. Cijelu operaciju izveo je Gordon Schildenfeld, hrvatski reprezentativac s kojim dijeli svlačionicu kluba iz Frankfurta.

- Upravo sjedimo na kavi, nije problem, pitajte ga što želite - pomogao nam je Šifo. Ponovno će se susresti u Pireju, tada na suprotnim stranama.

Na čemu Grčka temelji optimizam protiv Hrvatske?

- Bit će to teška utakmica, za obje momčadi. Igramo kod kuće, to je naša velika prednost. Takav smo narod, temperamentan, sigurno ćemo dobiti snažnu podršku s tribina. Odgovara nam jedino da uzmemo tri boda i sve ćemo napraviti da pobijedimo.

Koga vidite kao najveću prijetnju s druge strane?

- Hrvatska je jako dobra momčad, svi su opasni. Po meni, najvažniji pojedinici su Luka Modrić i Niko Kranjčar. O njim mnogo toga ovisi, bit će velika stvar za nas ako spriječimo da se razigraju. Isto tako veoma cijenim Josipa Šimunića, godinama ga znam iz Bundeslige.

U zaključku je kazao:

- Ne mogu reći tko je jači. Mi vjerujemo da možemo pobijediti, ali uvijek se bojimo Hrvatske jer su kvalitetna ekipa.

KOMPLETNI INTERVJU PRIČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
24. rujan 2024 00:32