GORAN MEHKEK Cropix
POVRATAK NAKON 24 GODINE

Hrvatsku čeka klasična bitka za preživljavanje: ‘Cijele pripreme smo usmjerili prema toj utakmici‘

Izbornik Marinko Mavrović i jedan od dvojice kapetana Dario Marinović uoči premijere s Tajlandom
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. rujan 2024. 21:53

Obračun kreće u subotu točno u podne po hrvatskom vremenu u Buhari. S jedne strane hrvatski Gary Cooper, Marinko Mavrović i njegovi momci, s druge tajlandski “negativci” čiji je izbornik Španjolac, Miguel Rodrigo. Klasična bitka za preživljavanje, za drugo mjesto u skupini koje jedino uz prvo, unaprijed rezervirano za Brazilce, sigurno vodi u osminu finala Mundijala. Može dalje i treći, no to su kalkulacije o kojima zasad ne treba razmišljati.

- Vjerujem da smo spremni. Radili smo jako dobro, cijele pripreme usmjerili ka utakmici s Tajlandom. Oni imaju puno veće iskustvo igranja na SP-ima od nas, ovo im je sedmo zaredom, a mi se vraćamo na 24 godina i sigurno se to osjeća. Za ljude koji manje prate futsal Tajland je nepoznanica, ali radi se o jako dobroj reprezentaciji koju već dva desetljeća vode vrhunski stručnjaci. Sada je tu Rodrigo, koji iza sebe ima brojne uspjehe. Znamo sve o njihovom stilu igre. Prošli smo jako puno u kvalifikacijama i sada cijela ta priča stane u jednu utakmicu s Tajlandom. Znamo što nas čeka, imamo čast i privilegij braniti boje Hrvatske na SP-u, ali i obavezu da budemo fizički, mentalno i taktički na našoj najvišoj razini i vjerujem da ćemo to i ostvariti. Naravno da ćemo probati i protiv Brazila, ali oni su ipak veliki favoriti - poručuje izbornik Mavrović i dodaje:

- Naš je cilj svakako proći grupu i izboriti tu utakmicu osmine finala u kojoj je onda sve moguće.

image

Dario Marinović, Marinko Mavrović, Franco Jelovčić

RONALD GORSIC Cropix

Hrvatska ima dvojicu kapetana, jedan je Franco Jelovčić, drugi Dario Marinović, koji je također najavio utakmicu s Tajlandom:

- Lagano nam dolazi ta pozitivna trema, pokušavamo se koncentrirati na utakmicu, da je dočekamo što spremniji. Znamo po što idemo, stvarno vjerujem i siguran sam da ćemo to i isporučiti. Osjećaj da smo ovdje nešto je najljepše što možeš doživjeti. Uživali smo, sada se moramo koncentrirati na ono što nas čeka.

Ozračje u momčadi je odlično...

- Teško da bi moglo i biti loše s obzirom da smo se plasirali na SP nakon 24 godine čekanja. Vjerujem da smo se dobro pripremili, da svatko od nas zna svoju zadaću i siguran sam da ćemo biti pravi. Tajland je momčad iz druge jakosne skupine, dakle s boljim rejtingom od našeg, tako da je jasno da nas čeka teška utakmica. Taktički su sigurno dobro posloženi, to su igrači manjeg rasta, brži, a s takvim tipom igrača Hrvatska u svim sportovima zna imati problema. To sve znamo i radili smo u tom smjeru, vjerujem da ih dočekujemo spremni. Fizički smo puno snažniji, u prednosti kod “ničijih lopti” ili kad igraju presing da prođemo “preko njih” i zadržimo loptu. Ako budemo pravi, ako budem dobri, to nam može donijeti uspjeh - zaključio je Marinović.

Linker
13. rujan 2024 21:53